torstai 8. toukokuuta 2014

Pienikokoinen kortinlukija USB-väylään Kingston MobileLite G3

Erilaiset muistikortit ovat valokuvauksen digitalisoitumisen jälkeen muodostuneet lähes jokaisen kuluttajan arkipäiväiseksi välineeksi. Myös älypuhelimet ja taulutietokoneet vaativat oman muistikorttinsa.

Vuosituhannen alkupuolella erilaisia muistikortteja oli markkinoilla melkoisen laaja kirjo. Nyttemmin SD- ja microSD-kortit  ovat vallanneet markkinat, Sonyn luottaessa edelleen omaan Memory Stick -formaattiinsa.

Tiedot saa laitteesta ulos kätevästi usb-kaapelilla, mutta aina sellaista ei ole saatavilla. Apuun tulee kortinlukija. Lukijoita on markkinoilla todella laaja kirjo ja hinnat alkavat noin kymmenestä eurosta. Kingston MobileLite G3 on USB-porttiin kytkettävä pienikokoinen kortinlukija, joka tukee SD-kortteja, microSD-kortteja sekä Memory Stick -muistikortteja.

Pienen kokonsa ansiosta kortinlukija kulkee kätevästi mukana kaikkialla esimerkiksi avainnipussa. Kingstonin lukija on varustettu USB 3.0 -portilla, eli tiedonsiirtonopeudet ovat aikaisempaa USB 2.0 -versiota paremmat. Nopealla muistikortilla nopeusero on havaittavissa myös toisen sukupolven USB-väylää käytettäessä.

Kokonaisuutena MobileLite G3 on hyödyllinen apuväline niin aktiiviselle digikuvaajalle kuin myöskin digitaalisen videon kanssa työskenteleville henkilöille. Myös kenttä-äänityksiä tekevät äänialan ammattilaiset hyötyvät pienikokoisesta ja erittäin nopeasti kortinlukijasta. Kingston MobileLite G3 kustantaa alle 15 euroa. Lisätietoa löytyy valmistajan virallisilta tuotesivuilta.