tiistai 27. marraskuuta 2012

Kevyet ja kestävät kuulokkeet: AKG K-44

Erilaisia kuulokkeita on markkinoilla lukematon määrä. On edullisia, noin 10-20 euron peruskuulokkeita ja pitkälti toista sataa euroa kustantavia studiokuulokkeita. Kuulokekaupalle lähtevällä on siis loppumaton kirjo eri vaihtoehtoja valittavanaan todella laajalla hintaskaalalla.

Laadukkaat perustason kuulokkeet maksavat noin 25-30 euroa. Esimerkiksi Sony tarjoaa laadukkaat kuulokkeet edellä mainittuun hintaluokkaan.

Varteenotettavan kilpailijan Sonylle tarjoaa paremmin hieman hintavammista studiokuulokkeista tunnettu AKG.

Nyt arvioitavana on AKG:n K44-kuulokkeet. Kyseessä ovat perustason kuulokkeet 20-30 euron hintaluokassa.

Kuulokkeet ovat erittäin kevyet päässä. Tämä on sekä etu, että haitta sillä vaikka kuulokkeet asettuvat hyvin päähän, keveytensä ansiosta pieni pään heiluminen saa kuulokkeet äkkiä putoamaan pois päästä.

Kuulokkeiden päällä on muovinen rakennelma, joka pitää kuulokkeet koossa ja helpottaa säilytystä. Kuulokkeet saa roikkumaan moneen eri paikkaan hyvinkin helposti.

AKG K44 -kuulokkeita ei kovin mielellään ota matkalle mukaan esimerkiksi laukkuun. Kuulokkeiden rakenne on melko kookas, eikä kuulokkeita voi kasata mitenkään kuljetusta varten. Ne tarvitsevat melko paljon säilytystilaa.

Kuulokkeiden äänenlaatu on hintaan nähden oikein hyvää tasoa. Basso on terävä ja tukeva. Diskanteissa on havaittavissa ylimpien äänien osalta lievää kihinää, joka saattaa joillakin musiikkityyleillä ärsyttää korvia.

Kokonaisuutena AKG tarjoaa hintaansa nähden laadukkaan ja erittäin kestävän vaihtoehdon edullisia kuulokkeita etsivälle musiikinkuluttajalle. Pieninä miinuksina diskantin lievä ylikorostuminen ja kuulokkeiden suuri koko.

AKG K-44 mallia uskaltaa suositella etukäteiskuuntelun varauksella. Mikäli haluaa pelata varman päälle, Sonyn MDR-V150 -kuulokkeet tarjoavat rahalle enemmän vastinetta siromman kokonsa ja paremman äänenlaatunsa ansiosta.