lauantai 28. toukokuuta 2016

Laadukkaita äänitehostepaketteja ilmaiseksi: 99Sounds

Blogissa on esitelty runsain määrin ilmaisia äänitehosteita jakavia sivustoja. Viimeisimpänä Sonniss Audio Library

Ääniä mahtuu maailmaan loputon määrä ja kuten valokuvauksessa, myös äänitehosteissa totuus on, että yksikään äänitehoste ei ole samanlainen kuin edellinen. Tästä syystä tuottajiakin on paljon. Tällä kertaa esittelyssä on kollektiivinen äänitehostetuottajien sivusto 99sounds.org.

Kyseessä on itsenäisille audiotuottajille suunnattu sivusto, joka tarjoaa ilmaiseksi hyvälaatuisia äänitehosteita erilaisiin tuotantoihin. Sivuston ydinajatus on tarjota ammattimaisesti tuotettuja äänitehosteita ja samplekirjastoja vaihtoehtona kaupallisille tuotannoille. Sivusto vakuuttaa, että kaikki heidän julkaisemat sisällöt ovat aina ilmaisia, riippumatta siitä, käytetäänkö niitä yksityisen kuvaaman GoPro-pätkän introna vai yrityksen tv-mainoksen sanomaa tehostamaan.

99Sounds.org tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua sivuston toimintaan tarjoamalla äänitehosteita jaettavaksi. Sivusto ei ole Freesound.orgin kaltainen täysin avoin, vaan ylläpitoon tulee ottaa yhteyttä ennen kuin sivuston toimintaan pääsee mukaan. Tarkkoja vaatimuksia mukaan pääsemiseksi ei sivustoll anneta.

Kaiken kaikkiaan 99sounds on piristävä poikkeus äänitehosteita jakavien sivustojen saralla. Sivusto jakaa hyvälaatuisia tuotantoja ilmaiseksi. Vastaavia tuotantoja löytyy suuret määrät kaupallisilta äänitehostesivustoilta.. Ilmaiseksi jaettavia tasalaatuisia tehosteita ilman lisenssin luomia käyttörajoitteita on tarjolla varsin vähän ja tämän raon sivusto täyttää erinomaisesti.

Suosittelen tutustumaan sivuston tarjontaan, mikäli oma äänitehostekirjasto ei ole vielä riittävän laaja.

Sivustolla on tarjolla äänitehosteiden lisäksi myös muunlaisia sisältöjä, esimerkiksi VST-plugineja.