tiistai 1. joulukuuta 2015

Jatkojohto kuutiomuodossa: Powercube

Jokaisessa kodissa, jossa on vähänkään enemmän sähkölaitteita, on takuulla törmätty tilanteeseen, jossa perinteiselle jatkojohdolle on välttämätön tarve. Jatkojohdot ovat sinänsä käteviä ja kohtuullisen edullisia tapoja saada lisää pistorasioita.

Pitkulaiset jatkojohdot ovat kuitenkin näkyvällä paikalla ikäviä ja lisäksi ne vievät runsaasti tilaa. Amerikkalainen allocacoc tarjoaa ratkaisuksi "virtakuutiota", jossa "jatkojohto" on kuution muotoinen ja perinteisestä rasiat rinnakkain tavasta poiketen kuution jokaiselle sivulle on sijoitettu yksi rasia.

Valmistajalla on tarjolla muutamaakin erilaista mallia jatkojohdosta. Perusmalli on yksinkertaisuudessaan kuutio, jonka sivuille on sijoitettu rasiat ja se kytketään seinään normaalin pistorasian tavoin. Lisäksi on tarjolla puolentoista metrin kaapelilla varustettu versio, joka muistuttaa enemmän perinteistä jatkojohtoa.

Kaapelilla varustetun mallin myyntipaketissa on itse kuution lisäksi kaksipuolista teippiä ja pieni teline, jolla kuution saa kiinni esimerkiksi pöydän reunaan. Huomionarvoinen seikka on se, että teline kiinnitetään yhteen kuutiossa olevista pistorasioista.
Powercube-virtakuutio

Virtakuutio tarjoaa muutaman lyömättömän edun verrattuna perinteiseen jatkojohtoon. Ensinnäkin kuutioon saa helposti kiinni monenlaisia muuntajia ilman, että ne syövät viereisiä pistorasiapaikkoja. Toisekseen Powercube säästää tilaa, sillä kokonaisuus on huomattavan paljon pienempi kuin perinteinen viisipaikkainen jatkojohto.

Kolmas etu on helppo käytettävyys. Johdot eivät pääse yhtä helposti sotkeentumaan keskenään ja kuution sivuilta saa näppärästi irti kaapeleita, kun tarvetta ilmenee.

Neljäntenä etuna voi mainita helpon kuljetettavuuden. Kuutio sujahtaa näppärästi esimerkiksi kannettavan tietokoneen laukkuun tai reippuun.

Powercube kustantaa mallista ja ostopaikasta riippuen noin 10-30 euroa. Lisätietoja löytyy valmistajan kotisivuilta.