maanantai 9. syyskuuta 2013

Edullinen ja laadukas videokamera: Canon Legria HF R306

Erilaisia videokameroita on markkinoilla todella runsas määrä laajalla hintaskaalalla. Edullisimmillaan videokameran saa hankittua alle sadalla eurolla. Laatu kuitenkin korottaa hintaa, mutta laadukasta videokuvaa saa talteen nykyisin kohtuullisella budjetilla.

Laadukkaan vaihtoehdon budjettiluokan kameraksi tarjoaa Canonin Legria -tuotesarjasta löytyvä kameramalli HF R306.

Kyseessä on Full HD -tasoinen videokamera, jonka tallennusmediana toimii erillinen SD-muistikortti. Kamera on helppokäyttöinen. Aloittelevat videokuvaajat oppivat kameran perustoiminnot varsin nopeasti, eikä käyttäminen vaadi erityisemmin teknistä tietämystä. 

Canon Legira HF R306 -kameran laatu on hintaluokassa hyvää tasoa niin kuvan kuin äänenkin osalta. Kuva on terävä, eikä kuvassa ole häiriöitä. Ääni on selkeää ja puhdasta, joskin kuvauspaikalla ylimääräisten laitteiden, (kuten ilmastoinnin), aiheuttamat häiriöt kuuluvat kuvausmateriaalissa melko selkeästi.
Pienenä miinuksena kamerasta ei löydy liitäntää erilliselle mikrofonille.

Kamerasta saa kuvan ulos niin HDMI-kaapelilla kuin analogisena komposiittivideona. AV-ulostulo toimii myös kuulokeulostulona, joten äänentasojen tarkkailu kuvaushetkellä on mahdollista. Kameran HDMI-liitäntä on kooltaan pieni ja vaatii täten miniHDMI-kaapelin.

Kokonaisuutena Canon Legria HF R306 on hyvä valinta videokameraksi aloittelevalle kuvaajalle. Kamera on yksinkertainen käyttää ja nopea oppia. Kameraa ei ole myöskään hinnoiteltu aloittelijoiden budjetille liian korkeaksi. Canon Legria HF R306 kustantaa alle 300 euroa. Lisätietoa kamerasta löytyy suoraan valmistajan tuotesivuilta