perjantai 4. maaliskuuta 2016

Ilmaiseksi ladattavia äänitehosteita Adobelta

Internetissä on tarjolla todella runsaslukuinen määrä ilmaisia äänitehosteita kuluttajien käytettäväksi.

Edellisessä blogipostauksessa kerroin YouTuben jakavan ilmaista musiikkia sekä äänitehosteita videotuottajille. Blogin arkistoista löytyy myös artikkeli Freesound-palvelusta, joka on kaikille avoinna oleva äänitehostepankki.

Muun muossa Photoshopista sekä paljon kritiikkiä osakseen saaneesta Flash-tekniikasta tunnettu Adobe on kantanut kortensa kekoon ilmaisten äänitehosteiden jakamisessa. Yhtiön Audition-äänieditorin verkkosivuilta on tarjolla sekä taustamusiikiksi sopivia "mattoja", että äänitehosteita erilaisissa produktioissa käytettäväksi. Tarjolla on yli 5 000 musiikkipätkää ja yli 10 000 äänitehostetta omiin kategorioihin jaoteltuina.

Audiomatot ja tehosteet ovat jaossa zip-paketteina, joihin on pakattu kunkin kategorian äänet wav-formaatissa.

Yksittäisten tehosteiden lataaminen ei onnistu, lataus onnistuu vain nipuittain.Tarjolla on esimerkiksi aseita, eläimiä, hälytyksiä, liikennettä, räjähdyksiä ja urheilua äänimuodossa. Audiomatot ovat jaoteltu niin ikään kategorioihin eri musiikkityylien mukaan.

Koko musiikki- ja tehostearkisto vie purettuna tilaa noin 19 gigatavua, tehosteet noin 14 gigatavua ja musiikkipätkät 5 gigatavua.

Adoben musiikki- ja tehostepaketit ovat hieno osoitus siitä, että kaupallisilla yrityksillä ei välttämättä aina ole mielessä silkka rahastus.

Adoben äänitehosteet käyttöehtoineen löytyvät täältä. Audiomatot puolestaan sijaitsevat täällä.