keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Vinkkejä mp3-soittimen tai matkapuhelimen kuulokevalintaan

Markkinoilla olevien erilaisten kuulokkeiden kirjo on todella laaja. Edullisimmillaan kuulokkeita saa alle kymmenellä eurolla marketeista, mutta kuulokkeet eivät ole erityisen kestäviä. Mikäli haluaa kestävät ja käytössä miellyttävät kuulokkeet, kannattaa niihin panostaa rahallisesti hieman enemmän. Artikkelista löydät muutamia vinkkejä hyvien kuulokkeiden löytämiseksi edulliessti.

InEar F1 tarjoaa laadukasta ääntä edulliseen hintaan
Alle kymmenellä eurolla saa hankittua inEar.fi -verkkokaupan F1 -nappikuulokkeet, jotka ovat hintaansa nähden todella laadukkaat. Huomaamaton ja pienikokoinen kuuloke on ääneltään suuri ja äänenlaadullisesti erittäin tasapainoinen sekä värittymätön. Hintaluokka huomioon ottaen kuulokkeet ovat kauttaaltaan laadukkaat ja kestävät. Lisää kuulokkeita voit lukea täältä

Noin 30 euron kuulokkeita etsiessä kannattaa tutustua Sony MDR V150 kuulokkeisiin. Nämäkin ovat käytössä erittäin mukavat ja kestävät. Kuulokkeet istuvat hyvin päähän, eivätkä pääse pidempienkään käyttösessioiden aikana puristamaan ikävästi mistään. Äänenlaadultaan kuulokkeet ovat tasapainoiset sekä värittymättömät, bassotoisto on tukeva, mutta ei vallitseva. Kohtuuhintaisia peruskuulokkeita etsivälle Sony tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon.

Toinen vaihtoehto muutaman kymmenen euron hintaluokassa on AKG K-44. Kuulokkeet ovat rakenteeltaan muoviset, mutta silti erittäin kestävät. Etuna Sonyn MDR V150 -malliin AKG:lla on kuulokekaapeli sjoitettuna vasemmalle puolelle kuulokkeita, kun Sonyn mallissa kuulokekaapeli kulkee molemmin puolin kaulaa. Kuulokkeet ovat mukavat, mutta käyttö vaatii hieman totuttelua. Äänenlaadullisesti kuulokkeet eivät ihan yllä Sonyn tasolle, vaan ääni on aavistuksen verran värittynyttä. Kuulokkeiden pehmusteet eivät tässä mallissa juuri pääse kulumaan, joten jos etsii kestäviä ja edullisia kuulokkeita, AKG K44 on juuri sopiva valinta.

Nappikuulokkeita etsivän kannattaa muutaman kymmenen euron hintaluokassa tutustua Visang VS-K2M -malliin. Kuulokkeet tarjoavat tukevaa ja värittymätöntä ääntä, lisäksi kuulokkeissa on useimpien nykyaikaisten puhelimien kanssa yhteensopiva mikrofoni, joten se ajaa myös handsfreen asiaa. Äänensävy on aavstuksen tumma, mutta kuitenkin kirkas ja tukeva. Laatu on kauttaaltaan hiottua ja viimeistellyn oloista, eikä Visangin kuulokkeista keksi pahaa sanottavaa. Kuulokkeet soivat omaan makuun paremmin kuin esimerkiksi Sennheiserin CX 300. Lisätietoa kuulokkeista löytyy täältä.

Mikäli työskentelee ammatikseen musiikin parissa tai on harrastunut musiikin kuluttaja, kannattaa kuulokkeisiin panostaa rahallisesti enemmän. AKG tarjoaa K171 -mallillaan laadukasta ääntä ja todella kestävän rakenteen. Nahkainen pääpanta ei hiosta liiaksi ja kuulokkeita käyttää mielellään useita tunteja putkeen. Kulokkeiden äänenlaatu on tasapainoinen ja värittymätön.  Kokonaisuus on harkittu ja huolellisesti tuotettu, kuten tässä hintaluokassa kuuluukin. Kuulokkeet kustantavat noin 120 euroa ostopaikasta riippuen.