torstai 13. kesäkuuta 2013

Laadukas reportterimikrofoni: AKG D230

Erilaisia mikrofoneja on markkinoilla todella laaja valikoima. Haastattelukäyttöön suunnattuja mikrofoneja on tarjolla suhteellisen pieni määrä.

AKG tarjoaa kohtuuhintaisen vaihtoehdon haastattelumikrofoniksi. AKG:n D230 -mikrofoni on suunniteltu erityisesti haastattelukäyttöä silmällä pitäen.

AKG D230
AKG D230 on pallokuvioinen mikrofoni, jonka taajuusvaste on optimoitu taltoimaan puheen tärkeimmät osa-alueet. Mikrofonissa on lisäksi sisäänrakennettu tuulisuoja, joka mahdollistaa häiriöttömän ja puhtaan taltioinnin myös tuulisissa olosuhteissa. Mikrofoni on varustettu XLR-liitännällä.

Mikrofonin runko on todella jämäkkä ja sopii hyvin käteen. Runkoäänien vaimennus on toteutettu varsin hyvin, eikä pieni heiluminen aiheuta liiaksi häiriöitä äänityksiin.

Myyntipaketista löytyy itse mikrofonin lisäksi valmistajan logolla varustettu säilytyspussi sekä telineadapteri.


AKG D230 -mikrofonin erikoisuus piilee tehokkaassa sisäänrakennetussa tuulisuojassa. Mikrofoni peittää huminat voimakkaassakin tuulessa varsin tehokkaasti. Näin ollen AKG D230 sopii erinomaisesti haastattelukäytön lisäksi myös esimerkiksi tehosteäänien, kuten aaltojen ja linnunlaulun taltiointiin. Mikrofonin kapeahko taajuusvaste takaa, että häiriöäänet pysyvät tehokkaasti poissa.

Kokonaisuutena AKG D230 on erittäin laadukas mikrofoni niin äänialan ammattilaisille kuin videonkin parissa työskenteleville. AKG D230 tarjoaa rahoille erinomaisen vastineen. Mikrofoni on kaikilla osa-alueillaan lähes yhtä hyvä kuin reportterimikrofonien kuninkaana vuosikaudet tunnettu Electro-Voicen RE50.

Lisätietoa mikrofonista löytyy suoraan valmistajan tuotesivuilta