keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Internetin televisiotarjonta yhden osoitteen alta: Teevee.fi

Kotimaisilla televisiotoimijoilla on jokaisella omat Internet-palvelunsa, joiden kautta voi katsella televisio-ohjelmia jälkikäteen. Kuitenkin monipuolisen televisiotarjonnan löytäminen eri palveluiden avulla on melko monimutkaista ja kaikkien palveluiden seuraaminen yhtäaikaisesti varsin työlästä ja paljon aikaa vaativaa.

Apua tarjontaähkyyn ja eri palveluiden niputukseen tarjoaa hiljattain toimintansa aloittanut palvelu teevee.fi

Teevee.fi kokoaa yhteen Yleisradion, MTV:n sekä Nelonen Median eri kanavien ohjelmatiedot. Palvelu koostaa ohjelmista rakenteeltaan loogisen kartan, josta käyttäjä voi helposti valita omat suosikkiohjelmansa katseltavakseen. Palvelu tarjoaa kanavakohtaisen jaottelun lisäksi mahdollisuuden etsiä katseltavaa eri kategorioiden mukaan. Tarjolla on myös ohjelmaopas.

Mielenkiintoisimpana ominaisuutena Teevee.fi tarjoaa kuluttajalle mahdollisuuden rekisteröityä palvelun käyttäjäksi ja merkitä suosikkiohjelmansa muistiin. Palveluun voi korjautua joko Facebookin, Google-tilin tai Twitter-tilin avulla.

Kirjautumalla sivustolle saa käyttöönsä Oma Teevee -osion, jonne voi merkitä seurattavaksi juuri ne ohjelmat, jotka haluaa. Näin ollen Teevee.fi muistuttaa vain niistä ohjelmista, jotka käyttäjää kiinnostavat. Myös eri ohjelmakategorioiden listaaminen Oma Teevee -osioon on mahdollista.

Mikäli käyttäjää siis kiinnostaa esimerkiksi kulttuuri ja Ylen Kuningaskuluttaja, hän voi laittaa nämä kaksi kiinnostuksen kohdettaan Oma Teevee-osioon ja saa täten uusimmat ohjelmatiedot joko Facebookin, Twitterin tai Google-tilin kautta. Facebook-tunnukseen on mahdollisuus integroida myös toiminto, jolla Teevee.fi antaa ilmoituksen käyttäjätilin ilmoitukset -osioon aina, kun haluttu kategoria tai ohjelma päivittyy.

Kokonaisuutena Teevee.fi on hiottu ja looginen kokonaisuus heille, jotka haluavat seurata useiden eri toimijoiden televisiotarjontaa verkon välityksellä. Palvelun käyttöliittymä vaatii hieman opettelua, mutta pienen totuttelun jälkeen palvelun parhaat puolet tulevat nopeasti esiin. Palvelu löytyy osoitteesta teevee.fi