torstai 4. heinäkuuta 2013

Laadukkaat studiomonitorit kotimaasta: Genelec 8020B

Erilaisia studiomonitoreita on markkinoilla kohtalaisen runsas määrä. Edullisimmat mallit ovat alle sadan euron hintaluokassa kalliimpien mallien hintaluokan ollessa useissa tuhansissa euroissa.

Suomalaisen Genelecin 8020B -studiomonitorit ovat hintaluokaltaan keskikastia olevat studiomonitorit.

Genelec 8020B -studiomonitorit ovat erittäin laadukkaat ja rakenteeltaan jämäkät studiomonitorit.

Genelecin studiomontorit toimitetaan valkoisissa pahvilaatikoissa, joita koristaa vihreä yrityksen logo. Myyntipakkauksesta löytyy itse studiomonitorin lisäksi seinäteline. Lisäksi studiomonitoriin on valmiiksi kiinnitettynä kuminen tärinää vaimentava pöytäteline.

Genelec 8020B -studiomonitori on helposti asennettavissa myös esimerkiksi pieneen mikrofonitelineeseen sopivan adapterin avulla.

Studiomonitorien takapaneelista löytyy virtakytkimen lisäksi virtaliitäntä, liitäntä XLR-kaapelille sekä kytkimet alimpien taajuuksien leikkaukseen.

Genelec 8020B -monitorien sointi on erittäin tasaista ja värittymätöntä. Taajuusvaste on tasainen ja studiomonitorien sointi on terävää, mutta samalla myös pehmeää. Genelec 8020B on pienestä koostaan huolimatta äänenpaineeltaan erittäin suuri. Studiomonitoreista irtoaa ääntä isompaankin tilaan.

Kokonaisuutena Genelec 8020B on hintansa arvoinen studiomonitori. Monitorin terävä ja värittymätön sointi saattaa olla perinteiseen hifiin tottuneelle yllättävä kokemus.

Genelec 8020B on kuitenkin oivallinen studiomonitori esimerkiksi tietokoneen kaveriksi. Studiomonitoripari toimii mainiosti myös elokuvien sekä pelien äänentoiston tuottajana. Genelec 8020B kustantaa noin 640 euroa per pari. Lisätietoa Genelec 8020B-monitoreista löytyy suoraan valmistajan kotisivuilta