keskiviikko 29. elokuuta 2012

Mukavat ja laadukkaat kuulokkeet: Sony MDR-V150

Mp3-soittimet ovat nykyään arkipäivää. Usein niiden mukana kuitenkin tulee heikohkot nappikuulokkeet, joiden kestävyyskään ei aina päätä huimaa. Kuulokekaupoille lähtevällä on valittavanaan kymmeniä, ehkä jopa satoja, erilaisia kuulokevaihtoehtoja.

Yksi näistä on Sony MDR V150. Mattamustat ja lähes kokonaan muovia materiaaliltaan olevat kuulokkeet ovat päässä mukavat. Kuulokkeet ovat saatavana myös valkoisena.

Korvapehmusteet ovat miellyttävän tuntuiset, eikä kuulokkeet purista päätä mistään kohtaa. Kuulokkeiden istuvuutta voi säätää omaan päähän sopivaksi molemmin puolin sijoitellun kahdeksanportaisen säätömekanismin avulla. Kuulokkeiden kaksipuoleinen johto on hieman epämukava johtuen sotkeentumisvaarasta esimerkiksi kaulakorun kanssa. Lisäksi kaapeli on jonkin verran paksumpaa kuin useimmissa markkinoilla olevissa edullisissa kuulokkeissa. Kuulokeliitin on toteutettu kulmaliittimen sijaan suoraan kaapelista lähtevänä.

Kuulokkeiden äänentoistossa ei ole moitittavaa. Sointi on tasainen ja selkeä, taajuudet toistuvat hyvin korkeista diskanteista mataliin bassoihin. Äänensävyssä on vältytty liioilta korostumilta ja toistoalue on tasaisen selkeä ja ennen kaikkea kirkas.

Kuulokkeet istuvat päässä mukavaasti, eivätkä korvat väsy, vaikka kuulokkeiden käyttö venyisi useisiin tunteihin.

Noin 30 euron hintaiset Sonyn kuulokkeet tarjoavat rahoille hyvin vastinetta. Kaksipuoleinen johto tosin hankaloittaa käyttöä esimerkiksi takin kanssa. Lisäksi kaapelin paksuus tekee kuulokejohdosta hieman kankean, jolloin sen kerääminen käytön loputtua on hieman vaativampaa kuin normaalisti. Suora kuulokeliitin on jonkin verran mukavampi kytkeä esimerkiksi mp3-soittimeen, koska kaapeli ei pääse vääntymään mutkalle. Kokonaisuutena voi todeta, että Sony tarjoaa edullisia kuulokkeita etsivälle vastinetta ja MDR-V150 on hyvin varteenotettava kilpailija esimerkiksi Kossin PortaPro -mallille. Mutta kuten aina, vertailu kannattaa, joten kuulokkeita hankkiessa on suotavaa käydä lähimmässä elektroniikka- tai hifimyymälässä koekuuntelemassa ja vertailemassa ennen ostopäätöstä. Teknisiä tietoja ja kuvia kuulokeista löydät valmistajan omilta tuotesivuilta.