torstai 7. maaliskuuta 2013

Viikon VALO esittelee mielenkiintoisia avoimen lähdekoodin ohjelmistoja

Useat tietokoneen käyttäjät pärjäävät Windowsin mukana tulevilla ohjelmistoilla. Käytettävyydeltään parempia ja monipuolisempia ohjelmia on kuitenkin tarjolla yltäkylläinen määrä niin ilmaisena kuin maksullisenakin. Ilmaisohjelmia julkaistaan monella erilaisella lisenssillä. Avoimen lähdekoodin ohjelmistoissa oleellista on ilmaisuuden lisäksi täysin avoin ja vapaa lähdekoodi.

Avoimen lähdekoodin yhteisön laadukkaista tuotteista ovat mainioina esimerkkinä juuri esitelty VLC-mediasoitin, CD- ja DVD-levyjen polton hallitseva InfraRecorder ja kotikäyttöön täysin riittävä toimisto-ohjelmistopaketti LibreOffice.

Avoimen lähdekoodin ohjelmistoja ja projekteja on olemassa yllä mainittujen lisäksi todella laaja kokoelma. Näitä projekteja ja ohjelmistoja esittelee täysin suomalainen Viikon VALO -sivusto.

Sivustolle kootaan viikottain selkeitä ja ytimekkäitä esittelyitä erilaisista avoimista ohjelmistoista ja projekteista. Sivustolla on esiteltynä ohjelmistojen lisäksi muun muossa kuvagallerioita, joista voi poimia kuvia omiin projekteihinsa.

Viikon VALO esittelee mielenkiintoisia avoimia ohjelmistoja ja projekteja

Mukana on myös avoimia opetusmateriaaleja tarjoavien sivustojen esittelyitä ja avoin tieteen termistökokoelma.

Viikon VALO -sivustolla on VALO CD-kokoelmaa huomattavasti laajemmalla skaalalla esiteltynä monenlaisia erilaisia ohjelmistoja ja palveluita. Sivuston yksinkertainen ja helposti lähestyttävä ulkoasu sekä  erittäin monipuoliset suomenkieliset ohjelmistojen ja palveluiden esittelyt tekevät sivuston käyttämisestä ja selaamisesta helppoa ja nopeaa. Sivusto tarjoaa varmasti jokaiselle hyödyllisiä linkkejä ja tietoutta erilaisista avoimista projekteista. Viikon VALO -sivusto löytyy osoitteesta viikonvalo.fi