maanantai 26. elokuuta 2013

Vinkkejä kaapeleiden säilytykseen

Tekniikan kanssa puuhaileville ihmisille tulee usein eteen tilanteita, joissa tavaroiden säilytykseen tulisi löytää helppo ja käytännöllinen ratkaisu. Erityisesti erilaisten kaapeleiden organisointi ja säilytys tuottaa usein runsaasti ongelmia, sillä kaapeleiden paljous ja vaihtelevat paksuus ja pituus ovat omiaan hankaloittamaan järkevän säilytysratkaisun löytämistä. Myös erilaiset kaapeleiden tyypit aiheuttavat omat mutkansa järjestelyssä.

Säilytysongelmaan on kuitenkin olemassa muutamiakin erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.
Esimerkiksi erilaiset laatikostot ja lipastot helpottavat kaapeleiden järjestelyä ja säilytystä.
Yksi hyvä apuväline kaapeleiden säilytyksessä ovat erilaisissa sekatavarakaupoissa myytävät muovilaatikot.

Läpinäkyvä muovilaatikko auttaa huomattavan paljon kaapeleiden järjestelyssä. Läpinäkyvyyden ansiosta laatikkoon ei tarvitse erikseen merkitä, millaisia kaapeleita laatikosta löytyy. Mikäli haluaa olla oikein järjestelmällinen, merkitseminen onnistuu kätevästi esimerkiksi maalarinteipillä. Laatikoiden merkitseminen on suositeltavaa myös silloin, jos ei voida käyttää läpinäkyviä säilytyslaatikoita.

Myös tukevat pahvilaatikot ovat oivia ratkaisuita kaapeleiden säilytykseen. Pahvilaatikoita voi tarvittaessa tukevoittaa lisää esimerkiksi ilmastointiteipin avulla. Pahvilaatikot eivät sellaisenaan ole erityisen esteettinen ratkaisu, mutta askarteluintoinen tee-se-itse -henkilö saa koristelulla pahvilaatikoista näyttävän näköisiä melko pienellä vaivalla. Samalla edistetään materiaalien kierrätystä ja uudelleenkäyttöä, joten syntyvän jätteen määrä ja kierrätyksen vaatima ympäristön kuormitus vähenee.

Toimivaksi todettu tapa säilyttää kaapelit on kerätä kaapelit nippuun aikaisemmin artikkelin ohjeen mukaan. Näin kaapelit pysyvät hyvässä järjestyksessä, eikä laatikkoon pääse johtosotkua, jonka purkaminen tuntuu hermoja raastavalta.