maanantai 10. helmikuuta 2014

Pienoismikrofoni monenlaisiin äänitystilanteisiin: Audio-Technica ATR3350

Erilaisia mikrofoneja on markkinoilla todella runsaasti. Perinteiset dynaamiset mikrofonit ovat erinomainen valinta hyvin moneen eri käyttökohteeseen.

Mikäli tarvitaan huomaamatonta ja kooltaan pientä mikrofonia, on tarpeen hankkia pienikokoinen nappimikrofoni. Kohtuuhintaisen nappimikrofonin tarjoaa Audio-Technica ATR 3350 -mallillaan.

Audio-Technica ATR3350 on pienikokoinen, langallinen nappimikrofoni. Mikrofoni on äänenlaadultaan hintaisekseen hyvää tasoa. ATR3350 tosin vaatii melko paljon signaalin vahvistusta, joka altistaa mikrofonfin taltioimaan myös ylimääräisiä häiriöääniä. Mikrofoni soveltuukin parhaiten hieman meluisiin tiloihin haastattelumikrofoniksi.

Audio-Technican mikrofoni on parhaimmillaan käytettynä esimerkiksi Zoom H1 tallentimen kanssa. Mikrofoni on laitteen omiin mikrofoneihin verrattuna hieman selkeämpi. Mikrofonin taajuusvasteessa on korostettu sopivasti puheessa oleellisia taajuuksia jättäen korkeimmat ja matalimmat taajuudet taka.alalle. Ratkaisu parantaa puhetallenteiden laatua ja vähentää ulkopuolisten häiriöäänten määrää.

Mikrofoni sopii erinomaisesti esimerkiksi haastattelutilanteisiin ja kevyeen puheentunnistuskäyttöön. Mikrofoni toimii hyvin myös internet-puheluihin, joten se on oiva lisä kannettavan tietokoneen laukkuun kuulokkeiden kaveriksi.

Mikrofoni toimii myös videokameroiden kanssa, mutta kameran kanssa käytettäessä on syytä huomioida mikrofonin langallisuus ja varautua käyttöön sen mukaan. 

Kokonaisuutena Audio-Technica ATR3350 on mielenkiintoinen tuttavuus pienikokoisten mikrofonien saralla. Hintaansa nähden laadukas mikrofoni saa miinuspisteitä lähinnä paristosta, joka on toteutettu huonosti sikäli, että mistään ei näe, minkä verran parstossa on vielä virtaa. Hintaa mikrofonilla on noin 35 euroa. Lisätietoa mikrofonista löytyy valmistajan tuotesivuilta.