maanantai 3. helmikuuta 2014

Laadukas mikrofoni tietokoneelle: Rode Podcaster

Erilaisia mikrofoniratkaisuita tietokoneelle on markkinoilla melko runsaasti. Edulliset pienoismikrofonit riittävät hyvin Internet-puheluiden hoitamiseen ja kohtuuhintainen usb-mikrofoni tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia äänitysten tuottamiseen mitä erilaisemmissa tilanteissa.

Mikäli ajatuksena on kasata täysin tietokonepohjainen studio, on ideaalista hankkia USB-väylään kytkettävä laadukas mikrofoni. USB-mikrofoni helpottaa monessa mielessä äänitystyötä, kun välistä jää pois äänikortti ja mahdollinen pikkumikseri.

Laadukas mikrofoni USB-väylään on esimerkiksi Roden valmistama Podcaster. Podcaster on lähes sama mikrofoni kuin aiemmin esitelty Procaster, mutta mikrofoni on käytettävissä suoraan tietokoneella ilman erillisiä lisälaitteita. Podcaster kytketään suoraan tietokoneen USB-väylään. Mikrofonissa on lisäksi sisäänrakennettu kuulokeulostulo äänitettävän materiaalin monitorointia varten. 

Procasterin tapaan myös Podcaster on dynaaminen mikrofoni, eli mikrofoni taltioi äänet hyvin mikrofonin edestä ja hylkii sivuilta sekä takaa tulevia ääniä. Tämä on oivallinen ratkaisu puhekäyttöön suunnitellulle mikrofonille, joskin vaatii hieman totuttelua, mikäli on aiemmin tottunut käyttämään kondensaattorimikrofonia.

Kokonaisuutena Podcaster on erinomainen dynaaminen mikrofoni tietokoneäänityksiin. Podcaster kustantaa noin 170 euroa.

Rode Podcater on erinomainen valinta tietokonepohjaisen studion mikrofoniksi. Lisätietoa löytyy valmistajan tuotesivuilta.