sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kätevä kovalevykotelo 2,5 tuuman kovalevyille: cBox Flip Out

Tietokoneen kiintolevyjen tallennuskapasiteetti on kasvanut viimevuosina tasaiseen tahtiin. Samaan aikaan on kasvanut myös kuluttajien tarpeet tallennustilalle digitaalisen valo- ja videokuvauksen yleistymisen myötä. Yksi helppo tapa kasvattaa tietokoneen kovalevytilan määrää on ostaa perinteinen USB-liitännällä varustettu ulkoinen kovalevy.

Vaihtoehtona ulkoiselle kovalevylle voi hankkia sisäisen kovalevyn ja kovalevytelakan. Toinen vaihtoehto on asentaa sisäinen kovalevy USB-väylään liitettävään koteloon.

Markkinoilla on tarjolla monenlaisia kovalevykoteloita. Yksi näistä on näppärällä kiinnitysmekanismilla varustettu cBox FlipOut -kotelo.

cBox FlipOut on alumiinista valmistettu kotelo 2,5 tuuman kiintolevylle. Kotelon myyntipaketti pitää sisällään itse kotelon lisäksi pienen ohjelapun sekä lyhyen USB3-standardin kaapelin. Noin 30 senttimetrin mittaisen kaapelin toisessa päässä on USB Micro B -tyypin liitin.

Kotelon erikoisuutena on mekanismi, jolla esimerkiksi levyn vaihtaminen onnistuu nopeasti ilman erillisiä työkaluja.

Kotelon etureunassa on pienikokoinen painike, jonka avulla kotelon kylki avautuu ja mekanismi työntää kiintolevyn kotelosta ulos. Levyjen vaihtaminen koteloon on helppoa ja nopeaa. Kovalevyn kiinnitykseen ei tarvita ruuveja.

cBox-kotelon rakenne on jämäkkä ja kiinnitysmekanismi tuntuu rakenteeltaan kestävältä. Yleisvaikutelma on hintaan nähden positiivinen.

Kotelo on kooltaan vain hieman itse kovalevyä isompi, joten se mahtu kätevästi esimerkiksi tietokonelaukkuun. Kotelon käyttäminen on helppoa ja vaivatonta. cBox Flip Out on erinomainen lisä esimerkiksi mikrotukihenkilön työkalupakkiin.

cBox Flip Out kustantaa noin 20 euroa.