tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kierrätettävät pakkaukset saapuvat verkkokauppaan

Kertakäyttöpakkauksien tilalle on suunniteltu uusi RePack -pakkaus. RePack -pakkauksen ideana on, että asiakas voi lähettää verkkokaupan toimittaman pakkauksen takaisin kauppiaalle kirjepostissa. Kierrätyksen vauhdittamiseksi verkkokauppa tarjoaa lähetyksestä asiakkaalle panttina maksettavaa korvausta. Käytännössä asiakas saa siis asiakastililleen ennalta määrätyn pantin verran rahaa palautettuaan tuotepakkauksen.

Tuotepakkauksen on kehittänyt suomalainen Peruste Oy. Peruste Oy:n edustaja Petri Piirainen kertoo tuotepakkauksesta. "Yrityksemme on käynyt läpi yli sata verkkokauppaa ja havainnut, että kaupankäynnin edistäminen vaatii uusia tapoja. Kierrätettävää pakkausta ei toistaiseksi käyetä missään muualla, mutta ympäristöasiat halutaan huomioida entistä paremmin."

Kierrätettävän tuotepakkauksen luvataan kestävän kymmeniä käyttökertoja. Hiilijalanjäljen luvataan pienenvän jo kahden käyttökerran jälkeen.

Pakkauksen palautusosoite on merkitty valmiiksi tarralla pakettiin. Osoitetarra löytyy pakkauksesta vastaanottajan oman osoitetarran alta.

Uudesta tuotepakkauksesta voi lukea lisää esimerkiksi täältä.