maanantai 28. huhtikuuta 2014

Pieni äänikortti kannettavaan tietokoneeseen: Behringer U-Control UCA 222

Erilaisia äänikortteja on markkinoilla todella runsaslukuinen määrä. Edullisimmillaan äänikortin saa alle parinkymmenen euron sijoituksella. Yleensä edullisimmissa äänikorteissa liitännät ovat toteutettu 3,5 millimetrin stereoliittimillä. Korttiin on helppo kytkeä esimerkiksi kuulokemikrofoni.

Parempaa äänenlaatua vaikkapa aktiivikaiuttimille tarjoaa hieman hintavampi Behringerin valmistama U-Control UCA-222 USB-äänikortti.

U-Control UCA-222 on pienikokoinen USB-liitäntään kytkettävä äänikortti, jossa on RCA-liitännöillä toteutetut äänen sisäänmeno ja ulostulo. Kortissa on lisäksi liitäntä kuulokkeille ja äänen optinen ulostulo esimerkiksi kotiteatterijärjestelmää varten. Kuulokeliitännälle on myös äänenvoimakkuuden säädin.

USB-liitäntäinen äänikortti ei vaadi ajureita, vaan toimii heti kytkemisen jälkeen niin Windows kuin OS X -käyttöjärjestelmissä.

Kokonaisuutena Behringer U-Control UCA 222 on näppärä äänikortti kannettavan tietokoneen ja aktiivikaiuttimien väliin. Äänikortti on hyvä apuväline myös esimerkiksi pienimuotoista DJ-toimintaa tietokonepohjaisesti harrastavalle tai toiminnan aloitusta harkitsevalle. Äänikortti kustantaa ostopaikasta riippuen noin 35 euroa. Lisätietoa löytyy valmistajan tuotesivuilta.