tiistai 15. huhtikuuta 2014

Pieni mikseri kevyeen keikka- ja äänityskäyttöön: Behringer Xenyx Q802

Erilaisten pienen mikseripöytien kirjo markkinoilla on varsin laaja. Edullisimmat ja pienimmät mikserit maksavat muutaman kymmenen euron luokkaa ja sisältävät kevyeen käyttöön riittävästi kanavia. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Behringer Xenyx 802 tai Xenyx 302USB. Myös Alesis MultiMix USB4 on passeli valinta pienellä laatuvarauksella.

Monipuolisempia ominaisuuksia kaipaavan kannattaa tutustua Behringerin mikserivalikoimaan tarkemmin. Valikoimasta löytyy mallimerkinnällä Xenyx Q802 varustettu äänipöytä.

Nimensä mukaisesti Xenyx Q802 sisältää kahdeksan kanavaa. Mikserissä on käytännössä kaksi mikrofonietuastetta ja kaksi stereokanavaa. Lisäksi mikseristä löytyy RCA-liitännät, joilla ääntä saa sekä sisään, että ulos.

Q802 -mikseriin on lisätty nykyaikaisesti myös USB-väylä, jolla äänen saa vietyä stereoraidaksi tietokoneelle. USB-väylän kautta voi myös toistaa tietokoneella olevia äänitiedostoja.

Mikseri ei Xenyx 302USB:n tavoin saa virtaansa USB-väylästä, vaan mukana toimitetaan erillinen virtalähde.

Monokanavissa on mukana kolmen alueen ekvalisaattori sekä yhdellä säädöllä toteutettu sisäänrakennettu kompressori. Stereokanavista löytyy niin ikään ekvalisaattorit.

Kokonaisuutena Xenyx Q802 on näppärä pikkumikseri, jolla onnistuu mainiosti haastatteluiden taltiointi hyvällä laadulla kuin myöskin esimerkiksi livetapahtuman taltiointi stereona suoraan tietokoneen kovalevylle.

Mikseri kustantaa noin 70 euroa. Lisätietoa löytyy valmistajan tuotesivuilta.