tiistai 23. syyskuuta 2014

Pienikokoinen kamerajalusta matkalle: Hama Minitripod

Erilaisia kamerajalustoja on markkinoilla todella monipuolinen valikoima. Edullisimmat jalustat maksavat muutaman euron sekatavaraliikkeiden alekoreissa. Pienellä panostuksella saa pokkarikameralle tai digitaalisanelimelle sopivan jalustan. Noin 30 euron hintaan saa hankittua jo laadukkaan Gorillapod-jalustan.

Erilaisia elektroniikkaan liittyviä oheislaitteita ja tarvikkeita valmistava Hama myy edullista, näppärästi mukana kulkevaa, kolmijalkaa. Pienikokoinen, metallinen kolmijalka mahtuu helposti kameralaukkuun tai repun sivutaskuun. Jalusta soveltuu erinomaisesti pienille äänityslaitteille ja kevyelle kamerakalustolle. Järjestelmäkameran ja videokameran kanssa on parempi turvautua järeämpään jalustaratkaisuun.

Pienikokoinen jalusta on kuitenkin erittäin kätevä apuri niin matkalla kuin lähikuvauksessakin. Lisäksi jalusta on hyvä apuväline erilaisiin äänitystilanteisiin, erityisesti, mikäli äänitys kestää kauan ja keskutelijoita on useita.

Pienen kokonsa ansiosta jalusta kulkee mukana käytännössä missä tahansa ja on nopeasti käytettävissä kaikissa tilanteissa. 

Hama Mini Tripodin päässä on pienikokoinen, ruuvilla kiristettävä pallonivel, jonka avulla jalustan voi kääntää helposti haluamaansa asentoon. Mekanismi on jämäkkä ja peittoaa kestävyydellään monien tarvikepaketeissa toimitettavien pienten jalustojen vastaavat mekanismit. Kireyttä voi huoletta säätää ilman pelkoa ylikiristämisestä. 

Hama Mini Tripod kustantaa ostopaikasta riippuen noin kymmenen euroa. Jalustan löytää useista kodinelektroniikkaa myyvistä marketeista ja tavarataloista.  Lisätietoa jalustasta löytyy täältä.