perjantai 21. joulukuuta 2012

Apuväline ajankäyttöä helpottamaan: Google-kalenteri

Ihmisillä tuntuu jatkuvasti olevan kiire. Tekemistä on kahdelle kädelle liikaa ja usein pitäisi pystyä olemaan vielä monessa paikassa samaan aikaan, jotta aika riittäisi kaikkeen. Kalenteri on jatkuvasti täynnä uusia merkintöjä.

Hyvänä apuvälineenä ajankäytön säätelyssä on Googlen tarjoama kalenteripalvelu. Kyseessä on ilmainen, verkkopohjainen, sovellus, jonka käytön aloitus on todella helppoa. Käyttöön vaaditaan vain Gmail-sähköpostitunnukset sekä verkkoselain. Käyttö onnistuu myös matkapuhelimella tai tabletilla.

Googlen kalenteripalvelussa voi luoda itselleen useita erilaisia kalenterieta. Käyttäjällä voi olla esimerkiksi syntymäpäiväkalenteri, juhlapäiväkalenteri, kalenteri tulevista palavereista, suoritettavista työtehtävistä ja niin edespäin. Verkossa on tarjolla myös valmiita kalentereita esimerkiksi nimipäivistä, kansallispäivistä, juhlapäivistä ja niin edespäin. Monipuolisen kattauksen kalentereita Google-kalenteriin tilattavaksi löytyy esimerkiski Webcal.fi-sivustolta.

Googlen kalenteripalvelun hienouksiin kuuluu muun muossa mahdollisuus muistuttaa tulevasta merkkipäivästä tai tärkeästä tapahtumasta etukäteen. Kalenteripalvelu huolehtii muitutuksista ponnahdusikkunan, sähköpostiviestin tai kännykkään saapuvan tekstiviestin avulla. Kalenterin voi myös integroida useisiin tietokoneelle tarkoitettuihin kalenteriohjelmistoihin. Lisäksi Googlen kalenteri toimii moitteetta kännykän kalenteriohjelmistolla.

Googlen palveluille tyypillisesti kalenterimerkintöjä voi jakaa muiden käyttäjien kanssa, lisäksi kalenteriin pääsee käsiksi mistä päin maailmaa tahansa verkkoselaimen ja Internet-yhteyden avulla.

Kalenteri on käyttäjälleen kaikilta osin täysin maksuton. Google tarjoaa helppokäyttöisen ja todella hyvin toimivan vaihtoehdon sähköistä kalenteria etsivälle. Googlen kalenteripalvelu on erinomainen lisä perinteisen paperikalenterin rinnalle. Se tarjoaa myös erinomaisen vaihtoehdon puhelimen kalenteriominaisuuksia täydentämään. Pääset tutustumaan Googlen kalenteripalveluun tästä