maanantai 17. joulukuuta 2012

CD-levyt helposti mp3-muotoon: CDex

Mp3-formaatti ja Internetin suoratoistipalvelut ovat syöneet fyysisen median markkinoita musiikkipiireissä jo useamman vuoden. Fyysinen media pitää kuitenkin edelleen jossain määrin pintansa pitkää murrosvaihetta läpi käyvillä musiikkiteollisuuden markkinoilla.

Omat CD-levyt halutaan usein muuttaa tietokoneelle mp3-formaattiin. Peruskäyttäjät hoitavat homman helposti ja nopeasti musiikin kuunteluun käyttämällään mediaohjelmistolla. Edistyneemmät käyttäjät saattavat vaatia monipuolisempia ominaisuuksia musiikkitiedostojen formaatin, metadatojen ja muiden tietojen hallintaan.

Monipuolisempia ominaisuuksia kaipaavalle CDex on erinomainen valinta CD-levyjen muuttamiseen tietokoneen kiintolevylle. Kyseessä on ilmainen, avoimen lähdekoodin, Windows-ohjelmisto, jonka etuina ovat helppokäyttöisyys, nopeus ja monipuolisuus.

CDex hallitsee niin CD-levyn pakkaamisen tietokoneelle mp3-formaattiin kuin myöskin tallennuksen pakkaamattomaan wav-formaattiin. Ohjelmistolla onnistuu myös jo tietokoneella olevien tiedostojen konvertointi formaatista toiseen.

CDex osaa hakea levyjen tiedot automaattisesti laajasta CDDB-tietokannasta, joten levyjen tietoja ei läheskään kaikissa tapauksissa tarvitse naputella käsin ohjelmistoon. Ohjelma sisältää myös virheenkorjaustoimintoja, joten parhaassa tapauksessa CDex voi pelastaa naarmuuntuneen heikosti toimivan ääni-CD:n sisällön lopulliselta tuholta.

CDex -ohjelmiston käyttöliittymä on pelkistetty ja yksinkertainen

CDex puolustaa paikkaansa CD-formaatin muuntajana helppokäyttöisyytensä ansioista. Ohjelman monipuoliset ominaisuudet ja säätömahdollisuudet antavat teknistä tietämystä omaaville vapaat kädet tehdä juuri sellaisia äänitiedostoja kuin he haluavat, mutta toisaalta käyttäliittymän suoraviivaisuus ja selkeys eivät vie kokemattomampaakaan tietokoneen käyttäjää muiden ohjelmien pariin.

Mikäli harkitset levykokoelmasi digitalisointia, on CDex ehdottomasti kokeilemisen arvoinen sovellus.

Voit ladata ohjelmiston esimerkiksi Download.fi -palvelun kautta. Ohjelmiston viralliset verkkosivut löytyvät täältä