perjantai 14. joulukuuta 2012

Monipuolisilla ominaisuuksilla varustettu DVD-soitin: Procaster DVD-005

DVD-soittimet ovat olleet jo useamman vuoden kodin viihdekeskuksen varusteita. Markkinoilla onkin nykyään mitä erilaisempia DVD-levyjen pyörittimiä muutaman kymmenen euron hintaluokasta perustason DVD-soittimista aina satoja euroja kustantaviin erikoisominaisuuksilla varustettuihin DVD-soittimiin. Erikoisominaisuutena mainittakoon esimerkkinä vaikkapa karaokevalmius mikrofoneineen ja muine oheiskilkkeineen.

Verkkokauppa.comin oma ProCaster-tuotemerkki on valmistanut jo useamman vuoden ajan erilaisia DVD-soittimia. Tuorein DVD-soitin on saanut mallimerkinnäkseen DVD-005.

DVD-soitin on kooltaan varsin pieni. Kuori on kiiltäväpintainen. Väriltään Procasterin DVD-soitin on kauttaaltaan musta.

Procaster DVD-005 muistuttaa toteutukseltaan esimerkiksi kannettavia CD-soittimia ja joitakin pelikonsoleita. DVD-soittimessa ei ole levykelkkaa, vaan levyaseman päällä on avattava kansi. Toteutus on toimiva, joskin tietää myöskin sitä, että soitin vaatii hieman enemmän säilytystilaa kuin perinteisellä levykelkalla varustettu DVD-soitin.

DVD-soitin on malliltaan sikäli tyypillinen, että itse soittimesta ei löydy kuin perustoimintoja ohjaavat painikkeet. Suurin osa painikkeista on sijoitettuna soittimen mukana tulevaan kaukosäätimeen. Jotain DVD-soittimen pienestä koosta kertonee se, että mukana toimitettava kaukosäädin on pidempi kuin itse laite syvyyssuunnassa mitattuna.Provaster DVD 005-soittimen tuottama kuvanlaatu on hyvää tasoa sekä Scart- että HDMI-liitännän kautta.

Erittäin tervetulleena lisänä Procasterin soittimesta löytyy USB-liitäntä, jonka kautta voidaan toistaa käytännössä kaikkia DVD-soittimen tukemia tiedostoformaatteja suoraan muistitikulta tai kannettavalta kiintolevyltä.

Rakenteellisessa laadussa on jonkin verran moitittavaa. Ensinnäkin soittimen kiiltävän musta pinta on äärimmäisen herkkä tahroille, joten sormenjäljet ja muut likatahrat näkyvät siinä todella hyvin.

Toinen, isompi, ongelma on levyluukun rakenteen heppoisuus. Levyluukun rakenne on sen verran heikon tuntuinen, että kovemmassa käytössä soitin voi mennä levyluukun osalta rikki hyvinkin helposti.

Kokonaisvaikutelmana Procaster on positiivinen yllättäjä. Teknisesti laite on erittäin hyvää asoa, eikä siinä juuri ole valittamisen aiheita. DVD-005 on erittäin varteenotettava vaihtoehto vioittuneen DVD-soittimen korvaajaksi tai vaikkapa kakkossoittimeksi toiseen huoneeseen. 30 euron hintalapulla varustettu soitin ei ole kukkaron nyörit nurinkurisesti kääntävä hankinta myöskään esimerkiksi matkalle tai mökille DVD-soitinta etsivän kukkarolle. Lisätietoja löytyy valmistajan tuotesivuilta