tiistai 11. joulukuuta 2012

Etähallintaa verkkoselaimen avulla: LogMeIn

Monilla on käytössään nykyisin useampia tietokoneita eri tilanteissa. Töissä käytetään työpaikan tarjoamaa tietokonetta, kotona on mahdollisesti pöytäkone, matkassa kulkee mukana kannettava tietokone ja niin edespäin.

Etähallintaratkaisuita on tarjolla varsinkin kaupallisina versioina varsin korkeaankin hintaan. Markkinoilla on kuitenkin myös yksityiskäytössä täysin ilmaisia ratkaisuita etäkäytön toteuttamiseksi.

Yksi tällaisista on LogMeIn. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden hallinnoida tietokoneetta ilman erillistä asiakasohjelmistoa suoraan Internet-selaimen ylitse.

Palvelun käyttö on yksinkertaista. Ensiksi luodaan tunnus ja asennetaan hallinnoitavalle tietokoneelle asiakasohjelmisto. Tämän jälkeen kirjaudutaan palveluun aiemmin luotujen tunnuksien avulla ja tietokoneen hallinnointi voidaan aloittaa. LogMeIn perustuu VPN-teknologiaan ja kaikki liikenne hoidetaan salatusti. Arkaluontoisten tietojen ja asioiden siirtely verkossa on kuitenkin melko riskialtista, eli mitä tahansa asioita ei palvelun kautta kannata hoitaa.

LogMeIn tarjoaa kuitenkin helpon ja näppärän tavan hallinnoida tietokonetta etänä. Palvelu on lyömärön apu myös atk-tukitehtävissä, koska se mahdollistaa ongelmatilanteiden ratkaisun myös tilanteissa, joissa työaseman käyttäminen fyysisesti on jostakin syystä mahdotonta.

Mikäli kaipaat mahdollisuutta käyttää tietokonetta etänä, on LogMeIn tutustumisen arvoinen työkalu. Lisätietoa ja mahdlolisuuden rekisteröityä palvelun käyttäjäksi löydät palvelun virallisilta kotisivuilta