perjantai 7. joulukuuta 2012

Erinomainen Internet-radiosoitiin Android-laitteelle: A Online Radio

Googlen Android-käyttöjärjestelmä on saavuttanut vankan aseman älypuhelinmarkkinoilla. Älypuhelinkäyttäjillä on monesti käytössään myös kiinteähintainen datapaketti teleoperaattorilta. Näin ollen puhelimalla on mahdollisuus esimerkiksi kuunnella Internet-radiota tauotta ilman lisäkustannuksia.

Erinomainen Internet-radiosovellus Android-alustaiselle puhelimelle on A Online Radio. Kyseessä on ilmainen ohjelmisto, joka hallitsee sekä Shoutcast- että Icecast-lähetykset vaivattomasti. Ohjelmsito sisältää tuen sekä aac- että mp3-äänivirroille.

Käyttäjän kannalta erinomainen lisä ilmaisessa ohjelmistossa on sekä Icecast- että Shoutcast-tekniikoilla toteutettujen Internet-radioiden hakemistot. Kuunneltavaa voi etsiä myös syöttämällä haluamansa hakutermit ohjelman sisäiseen hakutoimintoon käsin.  Shoutcast-lähetysten osalta ohjelmsito löytää käytännössä kaikki sellaiset lähetysvirrat, jotka näkvyät julkisina Shoutcast.comin hakemistolle.

Icecast-hakemisto on toteutettu genrepohjaisesti. Käytännössä ohjelmisto antaa Icecast-lähetysvirtoja etsiessä listan genreistä, joita Icecast-tekniikalla lähettävät Internet-radiot ovat lähetysohjelmistoihinsa määrittäneet ja järjestää kanavat niiden perusteella. Toiminto vaikuttaa hieman sekavalta ja epäkäytännölliseltä.

A Online Radio ei edellytä kuulokkeiden kytkemistä päätelaitteeseen, vaan se osaa hyödyntää päätelaitteen omaa äänentoistoa radiovirran toistamiseen.

Kokonaisuutena A Online Radio -sovelluksesta jää varsin positiivinen kuva. Käyttöliittymä on selkeä ja ohjelmiston ehdottomia vahvuuksia ovat suora integraatio Shoutcastin radiotietokantaan. Sen sijaan järkevän Icecast-tietokannan puuttuminen hieman pudottaa ohjelman käyttömukavuutta. Puute on tosin osittain selitettävissä sillä, että Icecast-teknologialla lähettäville tahoille ei ole olemassa hyvin toimivaa ja selkeää hakemistoa, johon listauduttaisiin automaattisesti.

Mikäli omistat Android-päätelaitteen, etkä ole hankkinut siihen vielä Internet-radioita toistavaa ohjelmistoa, A Online Radio on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ohjelmisto. Löydät ohjelmiston helpoiten suoraan Google Play -kaupasta.