maanantai 6. toukokuuta 2013

Kohtuuhintainen mikrofoni kotistudioon: AKG Perception 220

Erilaisia mikrofoneja on markkinoilla todella laaja valikoima eri käyttötarkoituksiin. On edullisia internet-puheluihin soveltuvia mikrofoneja, useita erilaisia dynaamisia mikrofoneja. Markkinoilla on myös suoraan tietokoneeseen kytkettäviä mikrofoneja.

Laadukkaita kuulokkeita useita vuosia valmistanut AKG valmistaa myös laadukkaita mikrofoneja niin live- kuin studiokäyttöönkin. Yksi AKG:n budjettiluokan studiomikrofoneista on mallimerkinnältään Perception 220.

AKG Perception 220 on laajakalvoinen kondensaattorimikrofoni, jonka suuntakuvio on hertta. Mikrofonin suuntakuvio ei ole vaihdettavissa.

Mikrofonin taajuusvaste on todella laaja ja mikrofoni poimii äänen tasaisesti jokaiselta taajuusalueelta. AKG:n mikrofoni on suunniteltu täysin studio-olosuhteisiin. Perception 220 -mikrofonin käyttäminen livetilanteessa on lähes täysin mahdotonta mikrofonin suuresta herkkyydestä johtuen. AKG Perception 220 on studio-olosuhteissa oiva väline niin puheen kuin instrumenttienkin taltiointiin.

Mikrofoni vaatii toimiakseen phantom-virtaa, joten mikrofonin käyttöön tarvitaan vähintäänkin pienikokoinen mikseripöytä. Mikrofonin myyntipakkauksessa tulee mukana mikrofonitelineadapteri. AKG Perception 220 toimitetaan tukevassa ja tyylikkäässä salkussa, joka toimii mikrofonin kuljetus- ja säilytyskotelona.

AKG Perception 220 on erinomainen valinta budjettiluokan studioäänityksiin. Mikrofoni kustantaa noin 180 euroa. 

Lisätietoa mikrofonista löytyy esimerkiksi valmistajan omilta tuotesivuilta.