sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Laadukas kierreadapteri kamerajalustaan ja mikrofonitelineeseen: K&M 19695

Erilaisia jalustaratkaisuita kameralle on markkinoilla todella laaja valikoima. Edullinen vaihtoehto on esimerkiksi Königin valmistama noin 15 euron hintainen kamerajalusta. Joidenkin jalustoiden kamerapäät ovat hyvin rajallisesti liikuteltavissa ja tästä syystä parhaan kuvausasennon löytäminen saattaa olla pahimmassa tapauksessa mahdotonta.

K&M-adapteri. Alla kierteen kokoa muuttava holkki

Apuun tulee erillinen jalusta-adapteri. Laadukkaan vaihtoehdon kamerapääksi tarjoaa esimerkiksi K&M:n valikoimasta löytyvä jalusta-adapteri.

K&M:n adapteri on kooltaan erittäin pieni ja käytettävyydeltään varsin yksinkertainen. Adapteri ruuvataan kiinni jo olemassa olevaan kamerajalustaan ja kamera tai muu haluttu laite ruuvataan kiinni itse adapteriin. Adapteri on rakenteeltaan todella tukeva. Adapteri mahdollistaa myös esimerkiksi mikrofonitelineen käyttämisen kameran tai vastaavan laitteen jalustnaa.

K&M:n adapteri on erittäin hyvä valinta edullista kamerajalustaa tukevoittamaan. Adapteri on myös oiva apuväline, mikäli tarkoituksena on käyttää esimerkiksi mikrofonitelinettä kameran tai sanelukoneen jalustana.

Mikrofonitelineeseen kiinnitystä varten adapterista tulee irroittaa kierteen pienentävä holkki. Tämä onnistuu helposti esimerkiksi talttapäisellä ruuvimeisselillä, myös ruokailuveitsi kelpaa tarkoitukseen mainiosti.


K&M:n adapteri kustantaa ostopaikasta riippuen noin 20 euroa. Lisätietoa telineadapterista löytyy suoraan valmistajan tuotesivuilta.