perjantai 10. toukokuuta 2013

Laadukas videoprojektori kohtuuhintaan: Acer K11

Televisio tuntuu olevan kodin kuin kodin perusvaruste. Videotykit ovat mielletty usein arvokkaiksi, vain elokuvateattereihin ja muihin isoihin tiloihin soveltuviksi ammattilaisten työkaluiksi.

Acer K11 on hinnaltaan kohtuullinen videotykki niin kotiin kuin ammattikäyttöönkin. Projektori on kooltaan hieman CD-koteloa suurempi. Myyntipaketista löytyy itse projektorin lisäksi virtalähde, dokumentaatio sekä kankainen, tukeva kuljetuspussi. Projektorin mukana toimitetaan myös pienikokoinen kaukosäädin. Kaukosäätimellä perustoiminnot voi säätää koskematta itse projektoriin. Tämä on erittäin hyödyllistä esimerkiksi, mikäli projektori on tarkoitus asentaa kattoon.

Projektorin liitännät ovat kattavat ja monipuoliset. Projektorin takapaneelista löytyy perinteiset komoposiitti- ja vga-liitännät. Projektorissa on myös HDMI-liitäntä. Sisällön saa näkymiin myös USB-muistilta. Projektorin etupuolella on lisäksi muistikortinlukija SD-korteille.Projektorin käyttö on erittäin yksinkertaista, eikä laitteen käyttöönotto tai muu käyttäminen vaadi juurikaan teknistä tietämystä.

Projektori käy käynnistyessään lävitse kaikki tarjolla olevat kuvanlähteet kuvan löytämiseksi. Lähteen voi halutessaan valita myös itse projektorin "source"-painikkeella, joka löytyy itse laitteesta sekä kaukosäätimestä. Kaukusäätimeen ovat kätkettynä toiminnot myös kuvan jäädyttämiseen sekä kuvan piilotukseen. Myös muistikortin ja USB-muistin ohjauspainikkeet löytyvät kaukosäätimestä.

Miinuspuolena projektorista puuttuu äänen ulostulo, jolle olisi tarvetta näytettäessä sisältöä SD-kortilta tai USB-muistitikulta. Myös HDMI-liitäntää käytettäessä projektori huolehtii äänentoistosta. Kaiuttimen antoteho on varsin mitätön, joten äänen ulostulolle olisi kyllä käyttöä. On erikoista, ettei Acer mahdollista äänen ulostuloa esimerkiksi komoposiittiulostulosta HDMI-liitäntää käytettäessä. Tämä on kuitenkin melko pieni miinus, sillä useimmista laitteista äänen saa ulos analogisesti, eikä projektorin kuvanlaadussa ole komposiitti- tai VGA-liitäntöjä käytettäessä moittimista.

Kokonaisuutena Acer K11 on tasapainoinen ja laadukas projektori. Lisätietoa löytyy esimerkiksi täältä