keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Edullinen monikäyttömikrofoni: T.bone MB75

Erilaisia mikrofoneja on markkinoilla todella laaja valikoima. On suoraan usb-väylään kytkettäviä kondensaattorimikrofoneja, pienikokoisia ja edullisia voip-mikrofoneja ja laaja valikoima eriliaisa dynaamisia mikrofoneja muun muossa Shuren ja Samsonin valmistamana.

Saksassa toimivan Thomann-verkkokaupan oma tuotemerkki T.bone valmistaa mikrofonia, jonka mallimerkintä on MB75. T.bone MB75 on instrumenttikäyttöön optimoitu yleismikrofoni, joka kilpailee Shuren legendaarisen SM57 -instrumenttimikrofonin kanssa.

T.bone MB75-mikrofoni
Mikrofonin taajuusvaste on Shuren tavoin optimoitu instrumenttikäyttöön, eli keskialueella on hienoista korostusta. Mikrofoni on kooltaan varsin pieni. T.bone MB75 on dynaaminen mikrofoni, eikä vaadi toimiakseen erillistä phantom-jännitettä.

T.bone MB75 sopii instrumenttikäytön lisäksi erittäin hyvin myös puhemikrofoniksi. Mikrofonin ääni on aavistuksen verran tummempi kuin Shuren SM57-mallin, mutta tämä ei aiheuta suuria ongelmia.

T.bone MB75 toimitetaan pahvisessa myyntipakkauksessa, jossa on mikrofonin lisäksi XLR-XLR -mikrofonikaapeli. Pakkauksessa ei ole mikrofonitelineadapteria, mutta telineadapteriin sopiva kierreholkki on sisällytetty myyntipakkaukseen.

Kokonaisuutena T.bone MB75 ajaa asiansa kevyessä live- ja äänityskäytössä. Mikrofoni on erinomainen valinta esimerkiksi kotistudioäänityksiin ja pieniin tilaisuuksiin puhemikrofoneiksi. T.bone MB75 on myynnissä Thomann-verkkokaupassa 32 euron hintaan. Mikrofonin tuotesivu löytyy täältä