CD-levyt ovat olleet jo pari vuosikymmentä erittäin yleinen media tiedon siirtoon. Musiikkia CD-levyillä on levitetty eritäin laajasti 90-luvun alkupuolelta lähtien. Tietokoneiden oheislaitteiden muakana toimitettavat ajurit kulkevat yhä edelleen myyntipaketissa CD-formaatissa. Kotitekoiset CD- ja DVD-levyt ovat myös edelleen yleisiä, vaikka usb-muistitikut ja erilaiset Internet-pohjaiset tiedontallennusjärjestelmät ovatkin tehneet kotipolton lähes täysin turhaksi.
Ylimääräiset ja vioittuneet optiset mediat pyörivät usein nurkissa tyhjänpanttina, kunnes jossain vaiheessa ne päätetään viedä sekajätteen mukana kaatopaikalle. CD-levyt ovat muovia, joten niiden kierrätys esimerkiksi kierrätyskeskuksien ja jäteasemien kautta on ympäristöystävällisempää kuin levyjen vieminen sellaisenaan kaatopaikalle. Lista kierrätyspisteistä löytyy esimerkiksi kierrätys.info sivuston monipuolisella hakutoiminnolla, joka löytyy täältä
Mitä tehdä, jos levyt haluaa uudelleenkäyttää itse, eikä toimittaa niitä jätteiden mukana hävitettäväksi? Vaihtoehtoja on monia.
CD-levyistä saa aikaan yksinkertaisesti esimerkiksi älypuhelimen lataustelineen. Apple-laitteille tarkoitetun lataustelineen teko-ohjeet löytyvät esimerkiksi tästä osoitteesta.
Artikkeliin linkitetyssä videossa havainnollistetaan, kuinka CD-levy muuttuu kannettavan tietokoneen langattoman verkkoyhteyden vahvistajaksi.
Toisenlaisen langattoman lähiverkon signaalivahvistajan teko-ohjeet löytyvät videomuodossa täältä
CD-levyistä voi askarrella myös esimerkiksi pöytälamppuja. Pari erilaista versiota pöytälampusta löytyy täältä
Optisista medioista saa askarreltua myös esimerkiksi monenlaisia koriste-esineitä. CD kelpaa myös langattoman verkon kantavuutta kasvattamaan.Yllä on yhden langattoman verkon vahvistimen teko-ohjeistus.
CD-levyjen kierrätyksessä, kuten kierrätyksessä ja uudelleenkäytössä ylipäätään, rajana ovat vain oma kekseliäisyys ja mielikuvitus.