perjantai 31. toukokuuta 2013

Voip-keskusteluiden äänenlaatu paremmaksi

Pikaviestimet ovat olleet jo vuosikymmenen ajan erittäin yleinen tapa kommunikoida ystävien ja sukulaisten kanssa. Niiden rinnalle ovat nousseet viimevuosina myös Facebook, Twitter ja muut verkkopalvelut.

Microsoftin Messenger oli aikanaan erittäin suosittu pikaviestinohjelmisto. Messenger yhdistettiin viime vuoden lopulla osaksi paremmin voip-puheluistaan tunnettuun Skype-ohjelmistoon.

Internet-puheluihin on tarjolla monenlaisia mikrofoniratkaisuita. Useissa web-kameroissa on nykyisin myös mikrofoni. Lisäksi kannettavat tietokoneet sisältävät nykyisin lähes poikkeuksetta sisäänrakennetun mikrofonin, joka riittää useimmille Skypen käyttäjille.

Pienikokoinen voip-mikrofoni parantaa äänenlaadua edullisesti
Äänenlaadun parantaminen voip-puheluiden osalta ei ole kovinkaan suuri rasite kukkarolle, kunhan ei hanki ylihintaisia laitteita.

Edullisimmillaan äänenlaatua saa parannettua alle kymmenen euron hintaan hankkimalla pienikokoisen voip-mikrofonin.

Markkinoilla on myös monenlaisia pöydälle sijoitettavia mikrofoneja, joiden hintaluokka jää alle 20 euron.
Valikoimaan voi tutustua helposti eri verkkokauppojen sivuilla,
Internetin erilaiset vertailupalvelut ovat mainio apuväline.Toinen vaihtoehto on hankkia laadukas kuulokemikrofoni. Erilaisia kuulokemikrofoneja on markkinoilla todella runsas valikoima. Edullisimmat mallit kustantavat noin kymmenen euroa, mutta edullisimpien mallien laatu niin kuulokkeiden kuin mikrofoninkin osalta on jokseenkin kyseenalainen. Laadukkaat kuulokemikrofonit kustantavat noin 30 euroa ostopaikasta ja mallista riippuen. Esimerkiksi Koss SB45 on erinomainen valinta Skype-puheluihin. Myös Creativen Fatal1ty-kuulokkeet ovat keränneet kehuja hyvästä äänenlaadustaan.

Kuten kuulokkeita hankkiessa, myös kuulokemikrofonia ostamaan lähdettäessä on hyvä yrittää löytää myymälä, jossa voi etukäteen testata ja tutustua tuotteeseen ennen ostopäätöstä.
Mikäli tarvetta on myös video-ominaisuuksille, laadukkaan vaihtoehdon tarjoaa
Blue Eyeball. Blue Eyeball on erittäin laadukas kokonaisuus, jossa yhdistyvät mikrofoni, web-kamera sekä erittäin käytännöllinen jalustamekanismi, joka toimii myös kuljetuskotelona laitteelle. Blue Eyeball kustantaa noin 80 euroa. Hinta saattaa tuntua korkealta, mutta kannattaa huomioida, että Blue Eyeball sisältää sekä erittäin laadukkaan, lähes studiotasoisen, mikrofonin, että hyvälaatuista kuvaa tuottavan web-kameran.
Laitteella onnistuu siis perinteisten äänipuheluiden lisäksi myös videokeskustelut vaivattomasti hyvällä kuvan- ja äänenlaadulla.

Loppuyhteenvetona todettakoon, että yhtä oikeaa ratkaisua parhaaseen lopputulokseen ei ole. Hyvä äänenlaatu on täysin riippuvainen käyttäjästä itsestään. Paljon merkitsee myös se, kuinka paljon kuluttaja on valmis panostamaan rahallisesti. Tärkein prioriteetti on käyttäjän omat korvat.