keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Äänitehosteiden hakutyökalu: FindSounds

Internetissä on todella laaja valikoima erilaisia äänitehosteita. Blogissa on aiemmin esitelty maailmanlaajuinen, yhteisöllisesti tuotettu äänitehostearkisto, Freesound sekä Suomen Yleisradion tuottama, valikoimaltaan suppeahko, Tehosto. Osaavat henkilöt tuottavat tarvitsemansa tehosteäänet omatoimisesti.

Toisinaan tulee kuitenkin vastaan tilanteita, joissa vaaditaan tietynlaista ääntä tiettyyn tilanteeseen. Apuun tulee FindSounds.com

FindSounds.com on ilmainen palvelu äänitehosteita etsivälle käyttäjälle. Palvelu tarjoaa yksinkertaisen hakukoneen, jonka avulla voi etsiä tarvitsemiaan äänitiedostoja helposti ja nopeasti.

Palvelun käyttö on varsin yksinkertaista. Sivusto tarjoaa etsityille äänille esikuuntelumahdollisuutta sekä mahdollisuuden tallentaa löydetyt äänitiedostot tietokoneelle myöhempää käyttöä varten.

FindSounds helpottaa ja nopeuttaa äänen kanssa työskentelevien työtä toimimalla näppäränä apuvälineenä sopivien tehosteiden löytämiseen. Ainoa haittapuoli on, että palvelu ei kerro löytämiensä tehosteiden käyttö- ja tekijänoikeuksista paljoakaan. Oikeuksien selvittely jää siis palvelun käyttjän vastuulle.Findsounds löytyy tästä osoitteesta.