maanantai 6. tammikuuta 2014

Laadukas yleismikrofoni kaikenlaiseen käyttöön: Shure SM58

Erilaisia mikrofonivaihtoehtoja on markkinoilla runsaslukuinen määrä. Nettipuheluiden hoitamiseen riittää sekatavarataloista löytyvät pienoismikrofonit. Kevyeen äänittelyyn sopii mainiosti kohtuuhintainen usb-mikrofoni. Dynaamista mikrofonia etsivälle löytyy myöskin oma vaihtoehto.

Mikäli etsii laadukasta ja pettämätöntä dynaamista mikrofonia ammattikäyttöön, valinta on Shuren SM58.

Shure SM58 on hertta-suuntakuviolla varustettu dynaaminen mikrofoni. Legendaarinen laulumikrofoni on erittäin käytetty työkalu musiikkipiireissä. Mikrofoni sopii käytettäväksi erityisesti livetilanteissa, mutta se toimiii mainiosti myös studio-olosuhteissa.

Valmistajan mukaan mikrofonin taajuusvaste on 50 hertsistä 15 kiloherstiin. Mikrofonissa on pyritty luonnolliseen, korostumattomaan ääneen.

Mikrofoni on rakenteeltaan erittäin jämäkkää tekoa. Mikrofoni kestää esimerkiksi kuljetusta varsin hyvin, eivätkä pienet kolhut mikrofonin grillissä tee sille juurikaan haittaa.

Shure SM58 -mikrofonissa on sisäänrakennettu pop-filtteri estämään tuulen ja muiden ylimääräisten äänien joutumista mikrofoniin. Tästä syystä mikrofonia käytetäänkin runsaasti konserteissa laulumikrofonina ja tapahtumissa puhemikrofonina. Valmistajalta on tarjolla mikrofonista sekä kytkimellä varustettu, että ilman kytkintä oleva versio. Lisäksi Shure SM58 on myynnissä valmistajan X2U-adapterin kanssa.

Shure SM58 on pakkohankinta paljon livenä mikrofoniin puhuville. Mikrofoni soveltuu erinomaisesti myös studion yleismikrofoniksi.

Shure SM58 kustantaa noin 150 euroa ostopaiksta riippuen. Suomessa mikrofonia myyvät käytännössä kaikki alan erikoisliikkeet. Nopean toimituksen ja ystävällisen palvelun tarjoaa St. Paul's Sound Oy