torstai 9. tammikuuta 2014

Mikrofoni instrumenttiäänityksiin: Shure SM57

Markkinoilla oleva erilaisten mikrofonien kirjo on todella laaja. Musiikkipiireissä "alan standardeiksi" ovat muodostuneet Shuren SM-sarjan työkalut. Shure SM58-mikrofoni on todella laajalti käytetty mikrofoni laulu- ja puhekäytössä.

Valmistajan toinen "alan standardi" on SM57. SM57 on suunniteltu erityisesti instrumenttien taltiointiin. Mikrofonin taajuusvaste korostaa aavistuksen verran keskialuetta. Korostuksen ansiosta mikrofoni sopii mainiosti niin kitaravahvistimien, rumpujen, perkussioiden, erilaisten vahvistimien sekä esimerkiksi akustisen kitaran taltiointiin niin livenä kuin studiossakin.

Mikrofoni sopii erinomaisesti myös laulu- ja puhekäyttöön ja se on erinomainen valinta pienen studion yleismikrofoniksi. Mikrofonin suuntakuvio on dynaamisille mikrofoneille tyypillinen hertta.

Shure SM57 on perusvarma työkalu kaikenlaisten instrumenttien äänitykseen, mutta se erinomaisesti myös laulu- ja puhekäyttöön niin livenä kuin studiossakin.

Mikrofoni on erinomainen valinta niin sanotuksi jokaisen paikan mikrofoniksi. Se soveltuu todella monenlaisiin äänityksiin erinomaisesti.

Taajuusvaste on valmistajan mukaan 40 hertsistä 15 kilohertsiin. Puhekäytössä mikrofonin kanssa on hyvä käyttää matalien taajuuksien suodatinta, mutta se ei ole välttämätöntä.

Shure tarjoaa SM57-mallillaan varman työkalun kohtuullisella hinnalla.  Mikrofoni on kestävä ja rakenteeltaan jämäkkä. Lisäksi mikrofonin erittäin suuri suosio takaa, että hankinta on varmasti kannattaa. Lisätietoa mikrofonista löytyy valmistajan tuotesivuilta. Shuren SM57 kustantaa noin 100 euroa. Mikrofonia myy esimerkiksi St. Paul's Sound .