perjantai 26. lokakuuta 2012

Erinomainen kokoelma ilmaisia ohjelmia: VALO CD

Tietokoneen käyttäjä törmää usein tarpeeseen hankkia ohjelma tiettyä tarkoitusta varten. Toimistotyöskentelyyn käytetään usein Office-pakettia, kuvankäsittely hoituu Photoshopin tai Paint Shop Pro:n avulla, mediakäytössä on usein Windows Media Player ja niin edespäin.

Mitä, jos vaihtaisit Microsoftin Office-paketin ilmaiseen ohjelmistoon? Entä, oletko harkinnut kuvankäsittelyohjemliston vaihtamista ilmaiseen versioon?

Kaikki nämä ja paljon muuta löydät VALO-CD ohjelmistokokoelmalta. Kyseessä on levy, joka sisältää vapaita, avoimenlähdekoodin ohjelmistoja suomenkielisinä. Kokoelmassa on painotettu suomenkielisyyttä sekä ohjelmsitojen avoimuutta ja vapautta.

VALO-CD sisältää arkisessa tietokonekäytössä tarpeelliset ohjelmistot kuvankäsittelyyn,  Internet-selailuun, toimistossa tarvittavien dokumenttien luomiseen sekä muokkaamiseen ja paljon muuta. Koko listan ohjelmista löydät levyn ohjelmat listaavalta sivulta

VALO-CD on tarkoitettu levitettäväksi DVD-levyllä, mutta kaikki ohjelmat ovat noudettavissa myös VALO-CD-hankkeen nettisivuilta.

Kokonaisuutena VALO-CD projekti on hiottu, laadukas ja monipuolinen kokoelma ohjelmistoja. Paketissa ovat mukana tarpeelliset ohjelmat niin peruskäyttäjän arkeen kuin myöskin tehokäyttjäien erityistarpeita täyttämään, eikä tritysmaailmaakaan ole unohdettu. Lisätietoa VALO-CD -projektista, levyn sekä yksittäisten ohjelmien latauslinkit ja muut oleelliset informaatiot löydät projektin kotisivuilta