tiistai 23. lokakuuta 2012

Ilmaista virustorjuntaa kotikäyttäjille: Avast! Antivirus

Virukset ja haittaohjelmat ovat olleet jo vuosia Internet-käyttäjien kiusana. Markkinoilla on useita erilaisia viruksentorjuntaohjelmistoja niin kaupallisena kuin ilmaisenakin. Yksi näistä on Avast!

Avast! on helppo ja yksinkertainen ohjelma virustorjuntaan. Ohjelma toimii suurimman osan ajasta taustalla kuormittamatta konetta liikaa. Käyttöliittymä on selkeä ja yksinkertainen, joten teknistä tietämystäohjelman käyttöönotossa ei vaadita.

Useista ilmaisista virustorjunnoista poiketen Avast! on saatavilla myös suomenkielellä. Tämä on hyvä asia ihmisille, joilla ei ole erityisen hyvää kielipäätä. Ohjelma tekee sen, mitä kunnon virustorjujan pitääkin. Pitää pöpöt poissa surffailun aikana. Monia ilmaisia virustorjujia kokeilleena voin lämpimästi suositella Avast!-ohjelmaa tietokoneen käyttäjille ohjelman helppokäyttöisyyden ja vaivattomuuden vuoksi.

Ohjelma vaatii kerran vuodessa sähköpostirekisteröinnin. Rekisteröinti tehdään ensi kerran ohjelmaa asentaessa. Sähköpostiosoitteeseen lähetetään linkki, jota klikkaamalla ohjelma on rekisteröity. Rekisteröinnin umpeutumisen lähestyessä Avast! antaa käyttäjälle muistuksen uudesta rekisteröinnistä.

Kaupallisista viruksentorjuntaratkaisuista ei välttämättä kannata vaihtaa ilmaiseen ohjelmistoon. Mikäli kaupallisen ohjelmiston vuosilisenssi on menossa umpeen, eikä jatkuva maksaminen enää kiinnosta tai juuri kaupasta kotiin kannettu tietokone sisältää vain kuukauden kokeiluversion kaupallisesta tietoturvaohjelmistosta, on Avast!-ohjelmavarsin pätevä vaihtoehto tietoturvaratkaisuksi. Ilmainen, helppokäyttöinen ja yksinkertainen ohjelmisto, joka hoitaa tehtävänsä kiitettävin arvosanoin ja kerää muutamanlisäpisteen laadukkaasta suomennoksesta.

Avast!-ohjelman kokeilu on erittäin suositeltavaa, mikäli etsii kotikäyttäjän tarpeet täyttävää, ilmaista, tietoturvaratkaisua. Ohjelman kotisivut löytyvät täältä Ohjelman suomenkielisen version voi imuroida itselleen esimerkiksi Download.fi-palvelusta.