perjantai 19. lokakuuta 2012

Laadukkaat ja kestävät kuulokkeet: AKG K-171

Mp3-soittimien yleistymisen myötä kuulokkeet ovat tulleet entistä lähemmäksi jokaisen kuluttajan arkea. Nykyään on tarjolla mitä erilaisempia kuulokkeita todella laajassa hintaluokassa. Hätätapauksessa kuulokkeet voivat löytyä lähimarketin hyllystä, elektroniikkaa myyvistä vähittäiskaupoista puhumattakaan.

Pitkän linjan kuuloke- ja mikrofonivalmistaja AKG on tehnyt kuulokkeita niin kuluttajille kuin studiossa työskenteleville ammattilaisillekin. Blogissa esitellään nyt jo mallistosta poistunut K171-malli, jonka korvaava malli on K171-MK II.

AKG K171-kuulokkeet
K171 studiokuulokkeet ovat malliltaan suljetut ja kooltaan melko pienet. Kuulokkeet asettuvat hyvin päähän, eivätkä väsytä korvia pidempienkään kuuntelusessioiden aikana. Nahkainen pääpanta tuntuu mukavalta, joskin on kuumalla ilmalla melko hiostava. Vasemmalle puolelle sijoitettu kaapeli, joka on tarpeen vaatiessa vaihdettavissa uuteen,  ei pääse helposti sotkeutumaan esimerkiksi vaatteisiin ja kaapelissa on pituutta riittävästi. Liittimen virkaa hoitaa kullattu kolmen ja puolen millimetrin plugi ja mukana toimitetaan kierrettävä liitinadapteri.

Kuulokkeiden toistoalue on todella laaja, ääni on krikas, tarkka ja erittäin terävä. Sointi on neutraali ja tukeva, eikä mikään osa-alue kuulosta ylikorostuneelta muihin verrattuna. Kuulokkeet kestävät suuriakin äänenpaineita ilman säröä.

Hinnaltaan kuulokkeet ovat keskitasoa. Kuulokemallin seuraaja K171-MKII maksaa noin sata euroa ostopaikasta riippuen.

Kokonaisuutena AKG K171-kuulokkeet ovat hyvin toteutetut ja mukavat kuulokkeet kaikenlaisen musiikin kuunteluun. Koska toisto on melko neutraalia ja terävää, kuulokkeet sopivat minkä tahansa musiikkigenren kuunteluun erinomaisesti. Kokonaisuuden sinetöi vaihdettavissa oleva kaapeli, jonka ansiosta kuulokkeet on helppo ja melko edullinen kunnostaa, mikäli kaapeli sattuu menemään rikki.

Valmistajan tuotesivuilta löytyy lisätietoa ja kuvia kuulokkeista.