lauantai 6. lokakuuta 2012

Helpotusta pöytätilapulaan: kaksi tietokonetta käyttämään yhtä näyttöä, näppäimistöä ja hiirtä

Nykyään ei ole mitenkään epätavallista, että monilla on kotonaan käytössä useampi tietokone. Joskus niitä on tarve käyttää myös yhtä aikaa. Mikäli pöytätila on vähissä, voi tilanahtautta helpottaa hankkimalla KVM-kytkimen

KVM-kytkin, (muodostuu sanayhdistelmästä "keyboard, video, mouse"), mahdollistaa yhden näytön, näppäimistön ja hiiren jakamisen kahdelle tai useammalle tietokoneelle. Idea on se, että näyttö, näppäimistö ja hiiri kytketään kytkimen sisääntuloihin ja kytkimen ulostulokaapelit kytketään tietokoneisiin.

Esimerkki KVM-kytkimestä


Markkinoilla on KVM-kytkimiä useassa eri hintaluokassa ja erilaisilla ominaisuuksilla. Edullisimmissa malleissa ominaisuudet sisältävät sisäänmenot kahden tietokoneen näytölle, näppäimistölle ja hiirelle. Joissakin on tarjolla myös ääniliitäntöjä ja mahdollisuus käyttää useampaa kuin kahta tietokonetta yhdellä näytöllä, näppäimistöllä ja hiirellä.

Kytkin helpottaa jonkin verran tietokonelaitteistoiden aiheuttamaa johtosekamelskaa. Kytkin tarjoaa myös rahallista säästöä, mikäli toisen koneen näyttö sattuu rikkoutumaan. Lisäksi kytkimet kuluttavat käytössä ollessaan vähemmän sähköä verrattuna kahden näytön yhdistelmään.

Edullisimmillaan laitteen saa hankittua noin 30 eurolla. KVM-kytkin on verraton apuväline esimerkiksi mikrotukihenkilöille. Kytkin nopeuttaa työskentelyä myös tilanteessa, jossa pöytätietokone varaa ainoan käytettävissä olevan näytön ja olisi tarvetta käyttää kannettavaa tietokonetta pöytätietokoneen näytön kanssa.