lauantai 24. marraskuuta 2012

Laadukas kuulokemikrofoni ammattimaiseen käyttöön: Beyerdynamic MMX 2


Kuulokemikrofoneja on markkinoilla todella runsaslukuinen määrä äärimmäisen laajalla hintaskaalalla. Mikäli käyttö on vain Internet-puheluiden puhumista, eikä tarkoituksena ole tuottaa mitään vakavempaa ääniproduktiota, kuluttajalle riittää ihan hyvin lähellä sijaitsevasta elektroniikkaputiikista hankittu perustason headset. Laadukas vaihtoehto on esimerkiksi Koss SB45.

Beyerdynamic MMX2-kuulokemikrofoni
Kuulokemikrofonien runsaslukuinen valikoima ja laaja hintaskaala hankaloittaa etsintää tilanteessa, jossa tulisi löytää oikeasti hyvälaatuista ääntä tuottava headset, jonka hinta ei nouse ylivoimaisen korkeaksi.

Varteenotettavan vaihtoehdon ammattimaiseen audiotyöskentelyyn tai todellista laatua ja kestävyyttä etsivän pelaajan kuulokemikrofoniksi tarjoaa Beyerdynamic MMX2.

Beyerdynamic MMX2 koostuu kahdesta osasta. Paketissa on sekä erittäin laadukkaas ja päässä todella mukavalta tuntuva kuulokemikrofoni, jossa äänenlaatu on sekä kuuloke- että mikrofonipuolella lähes studiotasoa. 
Pakettiin sisältyvä USB-äänikortti


Toinen osa pakettia on pienikokoinen usb-äänikortti. Valmistajan sivuilta löytyy kuva kyseisestä lisäpalikasta. Käytännössä laite kuulokeulostulon ja mikrofonisisäänmenon itseensä kätkevä pieni laatikko, joka kytketään tietokoneen usb-liitäntään. Lisäksi usb-palikassa on kytkimet kuulokkeiden äänentason säätämiseen ja mikrofonin väliaikaiseen mykistykseen. Mykistyspainikkeen päällä on pieni hillityn sininen led-ilmaisin, joka kertoo, onko mikrofoni mykistetty vai toiminnassa.

Laadullisesti MMX2 on kaikilla osa-alueilla todella mainio. Kuulokkeiden toistoalue on todella laaja ja ääni on puhdas sekä luonnollinen. Myös mikrofonin laatuun on panostettu kunnolla. Mikrofonin äänenlaatu on erittäin luonnollisen kuuloinen. Ääni on puhdas ja selkeä, lisäksi äänessä on todella paljon dynamiikkaa ja se kuulostaa lähes yhtä luonnolliselta kuin puhujan oikea ääni. Mikrofonin suurin ongelma on kaikille kondensaattorimikrofoneille tyypilinen herkkyys. Mikrofoni on erittäin herkkä esimerkiksi hengitykselle ja poimii ylimääräiset äänet armotta talteen. Tämä on kuitenkin tottumiskysymys sillä kaikki kondensaattorimikrofonit ovat herkkiä ylimääräisille äänile. Beyerdynamicin headsetissä ongelma hieman ylikorostuu johtuen mikrofonin sijainnista. Mikrofonipuomi on kyllä säädettävissä, mutta säätövaraa ei ole kovin paljoa. Ongelma on lähinnä tottumiskysymys ja vähenee harjoittelulla sekä oikealla mikrofonipuomin sijoittelulla.

Beyerdynamic MMX 2 maksaa noin 75 euroa. Hinta voi tuntua useasta kalliilta, käyttötarkoituksen ollessa vain esimerkiksi voip-puheluita tai pelaamista. Mikäli kuitenkin kaipaa kestävyyttä, käyttömukavuutta sekä ammattitasoista äänenlaatua, on Beyerdynamic MMX 2 varteenotettava vaihtoehto kuulokemikrofonin etsijälle. Lisätietoja ja kuvia löydät valmistajan tuotesivuilta