torstai 29. marraskuuta 2012

Erinomainen ilmainen CD- ja DVD-levyjen poltto-ohjelmisto: InfraRecorder

Tyhjät CD- ja DVD-levyt olivat pitkään erittäin suosittuja formaatteja tiedon tallennukseen ja paikasta toiseen siirtämiseen. Nyttemmin optisen median ovat korvanneet niin usb-tikut, ulkoiset kiintolevyt kuin myöskin Internet-pohjaiset tallennusratkaisutkin

Edelleenkin kuitenkin tulee vastaan tilanteita, joissa CD tai DVD ovat korvaamattomia apuvälineitä. Esimerkiksi käyttöjärjestelmän asennus optiselta medialta on huomattavasti vaivattomampaa kuin usb-muistilta.

Markkinoilla on joitakin ilmaisia poltto-ohjelmistoja, mutta harvoissa on riittävästi ominaisuuksia tehokäyttäjän tarpeisiin. Yksi erinomainen, tehokäyttäjänkin tarpeet tyydyttävä, ohjelmisto on InfraRecorder.

Kyseessä on perinteinen CD- ja DVD-levyjen tekemiseen tarkoitettu ohjelmisto, josta löytyy normaaleiden audio- ja datalevyjen polton lisäksi muun muossa mahdollisuus tehdä standardeista DVD-videotiedostoista normaali DVD-videolevy. Tämä on yksi vahvuus, jolla InfraRecorder peittoaa esimerkiksi kilpailevan CDBurnerXP-ohjelmiston.

Toinen InfraRecorderin ehdottomista vahvuuksista on laadukas käännöstyö. Ohjelman saa halutessaan täysin suomenkieliseksi. Lisäksi ohjelma on lähdekoodiltaan täysin avoin ja kehittyy melko verkkaiseen tahtiin.

Ohjelmistosta on hankala keksiä pahaa sanottavaa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan InfraRecorderia, mikäli etsit laadukasta, ilmaista, CD- ja DVD-levyjen polttelun hallitsevaa ohjelmistoa. Ohjelma on sisällytetty myös vapaita ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoja Windows-käyttäjille tarjoavalle VALO CD-kokoelmalle. Oman kopionsa ohjelmistosta voi imuroida esimerkiksi Download.fi-sivustolta.