tiistai 6. marraskuuta 2012

Edullinen kuulokemikrofoni: Deltaco HL-7

Erilaiset tietokoneisiin tarkoitetut mikrofonin ja kuulokkeiden yhdistelmät, eli tuttavallisemmin headsetit, ovat viime vuosina yleistyneet vauhdilla verkkopelaamisen ja videopuheluiden siivellä. Erilaisia malleja löytää nykyään käytännössä jokaisesta kodinelektroniikkaa myyvästä liikkeestä, myös jotkin sekatavarakaupat myyvät pientä valikoimaa erilaisia headset-laitteita.

Yksi markkinoilla olevista malleista on Deltacon HL-7 kuulokemikrofoni.

Kyseessä on perustason edullinen kuulokemikrofoni ilman turhia hienouksia. Mikrofoni on laadultaan kohtalaista tasoa, mutta kuulokkeista ei voi sanoa samaa. Kuulokekupit ovat pienet ja niiden sointi on varsin ponneton. Kuulokekupit ovat myös kooltaan varsin pienet, joten päähän asettelu tuottaa lieviä hankaluuksia.

Deltacon kuulokemikrofonissa ison ongelman tuottaa myös kuulokesangan epämiellyttävä muovinen rakenne. Muovisen ja jäykän rakenteen vuoksi kuulokemikrofonin saaminen päähän mukavasti niin, että se olisi päässä mukavasti, on varsin hankalaa.

Hintaa kuulokemikrofonilla on kymmenisen euroa. Hintataso on siis varsin alhainen, mutta itse jättäisin silti tämän kuulokemikrofonin kauppaan ja harkitsisin esimerkiksi Logitechin tai Creativen kuulokemikrofonia. Hintaero jää alle kymmeneen euroon laadun parantuessa huomattavasti. Mikäli budjetin kasvatus ei ole täysin poissuljettua, suosittelen blogissa aiemmin esitellyn Koss SB45-kuulokemikrofonin ostamista.

Vaihtoehtoisesti voi hankkia esimerkiksi Kossin tai Sonyn edulliset kuulokkeet ja niille kaveriksi edullisen mikrofonin kuulokekaapeliin kiinnitettäväksi.