perjantai 9. marraskuuta 2012

Laadukas mikrofoni tietokonekäyttöön: Samson GoMic

VoIP-puheluiden yleistyminen on saanut markkinoilla aikaan erilaisten mikrofoniratkaisuiden tulvan. On nappimikrofoneja, suoraan äänikorttiin kytkettäviä pieniä VoIP-mikrofoneja, perinteisiä kuulokemikrofoneja sekä muita ratkaisuita. Nettipuheluihin riittävän mikrofonin saa edullisesti käytännössä mistä tahansa kuluttajaelektroniikkaa myyvästä kaupasta kohtuullisen edulliseen hintaan.

Mitä tehdä tilanteessa, jossa edullisten mikrofonien äänenlaatu ei ole riittävä? Tai tulee vastaan tilanne, jossa pitäisi saada muutaman ihmisen keskustelutilaisuus talteen tai lähetettyä livenä verkkoon äänimuodossa.

Yksi ratkaisu on ostaa pieni mikseri ja pari edullista mikrofonia. Kaapelien ja mukana kuljetettavan muun tavaran määrää voi vähentää hankkimalla suoraan usb-väylään kytkettävän kondensaattorimikrofonin.

Erinomainen vaihtoehto on Samson Go Mic. Kyseessä on todella kompaktin kokoinen kondensaattorimikrofoni, joka sisältää hintaansa nähden todella paljon ominaisuuksia ja on äänenlaadullisesti erinomaista tasoa.

Go Mic on käytännössä kämmenelle mahtuva usb-väylästä virtansa ottava kondensaattorimikrofoni, johon on kehitelty hyödyllisiä lisäominaisuuksia. Mikrofonissa on USB-liitäntä tietokoneeseen kytkentää varten ja kuulokeliitäntä monitorointia varten. Mikrofoni tunnistuu käyttöjärjestelmälle omana äänikorttinaan automaattisesti, joten äänityksien tekoon voi käyttää haluamaansa ohjelmistoa.

Samson Go Mic
Mikrofonin laidasta löytyy suuntakuvion valitsin, jolla voi määrittää, mistä suunnista mikrofoni ottaa ääntä. Tämä on harvoin nähty ominaisuus tämän hintaluokan mikrofoneissa. Samson Go Mic-mikrofonissa ominaisuus on toteutettu varsin mainiosti ja suuntakuviot ovat juuri, kuten kerrotaankin. Suuntakuvioksi voi valita kardioidin tai pallon.Go Micin toinen erikoisuus on usb-liitännän yläpuolelle sijoitettu kuulokeliitäntä. Sen avulla äänittäjä voi monitoroida kaikkea, mitä mikrofoniin syötetään suoraan mikrofonista ilman erillisiä kaapeleita tai laitteita. 

Sokerina pohjalla Samson on kehitellyt Go Mic-malliinsa nerokkaan ja monikäyttöisen teline- ja säilytysratkaisun. Mikrofoni on kiinnitetty pallonivelen avulla mitelliseen levyyn, jossa on kiinni klipsi, jonka avulla mikrofonin saa esimerkiksi kannettavan tietokoneen näytön reunaan tai vaikkapa työpisteen valaisimen kulmaan. Lisäksi telineen pohjassa on mikrofonitelineeseen sopiva kierre. Telineen kulmissa sijaitsevat neljä kumitassua estävät mikrofonin liikkumista pöydällä todella tehokkaasti.

Äänenlaadullisesti Go Mic on varsin maino. Taajuusvaste on laaja, eikä millään osa-alueella ole liiaksi asti korostumia. Ainoa pienehkö miinus tulee siitä, että koska kyseessä on kondensaattorimikrofoni, Go Mic ottaa äärimmäisen herkästi talteen myös ympäriltä kuuluvat ylimääräiset äänet.

Kokonaisuutena Samson on onnistunut luomaan nerokkaan ja todella monipuolisen mikrofonin, onnistuen paketoimaan sen kätevään ja hyvin mukana kulkevaan kokoon. Mikrofonin hinta-laatusuhde on erinomaisella tasolla. Go Mic kustantaa noin 40 euroa. Samson Go Mic on erinomainen valinta äänittelyn aloittamista harkitsevalle. Mikrofonilla tallentuvat hyvin niin puheet kuin musiikkikin, eikä esimerkiksi suuremmankaan keskustelijajoukon keskustelun talteen saaminen muodostu ongelmaksi.  Teknisiä tietoja, kuvia, videoita ja muuta sisältöä löydät yrityksen omilta tuotesivuilta