maanantai 12. marraskuuta 2012

Turhat tiedostot pois helposti ja turvallisesti: CCleaner

Tietokoneelle kertyy ajan saatossa jos jonkinlaisia turhia tiedostoja. Nettiselaimet tallentavat evästeitä, Windows tekee väliakaistiedostoja, tiedostot jäävät pyörimään turhaan roskakoriin ja niin edespäin.

Kiintolevyllä majailee usein gigatavukaupalla tiedostoja, jotka voi huoletta heittää pois koneelta. Miten nämä turhat tiedostot löytää? Apuun tulee kaksi eri työkalua. Ensimmäinen on Windowsin oma levynsiivous, joka kykenee poistamaan käyttäjän valitsemat turhat tiedostot. Levyn siivous -työkalu löytyy Käynnistä-valikosta, Apuohjelmat-sarakkeen kohdasta Järjestelmätyökalut.

Monipuolisempaan siivoamiseen kannattaa käyttää ilmaista CCleaner-ohjelmaa. CCleaner kykenee poistamaan eri nettiselaimien luomat väliakaistiedostot, kuten evästeet, käyttöjärjestelmän turhat tiedostot, tyhjentämään roskakorin ja paljon muuta. Ohjelmasta löytyy myös toiminnot Windowsin rekisterin siivoamiseen ja Windowsin käynnistyksen yhteydessä käynnistettävien ohjelmien hallintaan.

Ohjelman käyttöliittymä on hyvinkin yksinkertainen. Pääikkunasta valitaan halutut toiminnot ja annetaan ohjelman suorittaa loput parilla hiirenklikkauksella. Kielimuurikaan ei ole esteenä, sillä ohjelman saa myös suomenkieliseksi ja suomennos on varsin hyvälaatuista.

CCleaner on äärimmäisen suositeltava ohjelmisto kaikille tietokonetta päivittäin käyttäville, jotka haluavat pitää järjestelmänsä puhtaana ylimääräisistä tiedostoista. Ohjelma on turvallinen ja helppo käyttää, eikä kokematonkaan käyttäjä saa CCleanerilla tietokonettaan solmuun.

Ohjelmasta on olemassa myös muistitikulta ilman asennusta toimiva versio.

CCleanerin voi imuroida itselleen esimerkiksi Download.fi-sivustolta. Ohjelmaa asentaessa CCleaner tarjoaa asennettavaksi Googlen Chrome-selainta, mutta käyttäjä voi halutessaan jättää Chromen asentamatta.