torstai 15. marraskuuta 2012

Muistiinpanot sähköiseen muotoon: CintaNotes

Post it -laput ovat varmasti jokaiselle pienenkin kotitoimiston omistajalle tuttuja merkintä- ja muistiinpanovälineitä.

Entäpä, jos käsin kirjoittamansa muistinpanolappuset haluaisikin sähköiseen muotoon? Windows 7 sisältää valmiina muistiinpanosovelluksen, joka tarjoaa peruskäyttäjälle riittävät mahdollisuudet muistilappujen tekemiseen.

Entäpä, jos muistilappuja pitäisi saada tehtyä missä vain, myös tietokoneilla, jotka pyörivät hieman vanhemmalla Windows-käyttöjärjestelmällä? Erinomainen mukana kulkeva ohjelmisto on CintaNotes

Kyseessä on ilmainen pienoisohjelma muistiinpanojen tekemiseen. Ohjelman vahvuuksia ovat melko monipuoliset hakutoiminnot sekä se, että ohjelmisto toimii itsenäisesti täysin ilman asennusta. Muistiinpanot ovat näin ollen helposti kuljetettavissa esimerkiksi työpaikan ja kodin välillä.

CintaNotes sisältää perustoimintojen lisäksi muutamia mielenkiintoisia lisätoimintoja. Esimerkiksi tekstin kopiointi verkkosivulta on nopeaa ja vaivatonta pikanäppäimien avulla. Muistiinpanojen hallinta ja järjestely esimerkiksi erilaisten avainsanojen perusteella helpottaa ja nopeuttaa muistettavien asioiden hallinnointia ja järjestelyä.

Ohjelmisto sisältää myös mahdollisuuden synkronoida muistinpanot verkossa sijaitsevien tallennuspalveluiden, kuten Dropboxin tai SugarSyncin avulla. Kokonaisuutena CintaNotes on loistava valinta ilmaista ja monipuolista muistiinpanosovellusta etsivälle. Ohjelman verkkosivut löytyvät täältä