keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Apuvälineitä työntekoa helpottamaan: verkossa toimivat toimisto-ohjelmistot

Internetin käyttö on ollut useille jo vuosia jokapäiväistä. Sähköposti on ollut pitkään suosittu yhteydenpitoväline, jonka rinnalle on tullut pikaviestimet ja myöhemmin sosiaaliset verkkopalvelut.

Teknologian kehityksen myötä myös Internetin käytön mahdollistavien päätelaitteiden määrä on kasvanut. Matkapuhelimiin saa kiinteitä datapaketteja, tabletit ovat yleistyneet markkinoilla huikeaa vauhtia ja kannettavat tietokoneet kulkevat mukana lähes kaikkialla.

Myös dokumenttien luominen on siirtynyt teknologian kehityksen myötä kohti alusta- ja laitteistoriippumatonta tapaa. Microsoft on kehittänyt Office-ohjelmistostaan verkossa toimivan Office Web Apps -version. Office Web Apps sisältää työkalut Word-, Excel-, ja Power Point-dokumenttien luomiseen ja muokkaamiseen. Ohjelmistot toimivat suoraan Internet-selaimessa.

Office Web Apps tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon esimerkiksi muistiinpanojen kirjoittamiseen ja ylläpitoon. Työkaluilla onnistuu myös pienimuotoinen tiimityöskentely ja projektien suunnittelu sekä ylläpito. Vastaavanlaiset palvelut löytyvät myös esimerkiksi Googlelta integroituna heidän Google Drive -verkkolevyyn.

Verkossa toimivat dokumenttien luontiin ja muokkaamiseen tarkoitetut työkalut tarjoavat erittäin helppokäyttöisen ja kätevän apuvälineen esimerkiksi useiden henkilöiden hallinnoimien projektien suunnitteluun ja projektin edistymisen seurantaan. Jokainen voi valita omaan käyttötarpeeseensa sopivat työkalut ja aloittaa käytön ilmaiseksi. Työkalujen käyttöönotto on suoraviivaista ja yksinkertaista kokemattomallekin tietokoneen käyttäjälle, eikä käyttöön tarvita palveluntarjoajan sähköpostiosoitetta lukuunottamatta mitään ylimääräisiä tunnuksia.