tiistai 17. syyskuuta 2013

Edullinen monikäyttömikrofoni: Shure PG57

Erilaisia mikrofoneja on tarjolla varsin laaja kirjo myös ammattikäyttäjien tarpeita vastaamaan. Dynaamiset mikrofonit lienevät maailman käytetyimpiä mikrofoneja. Shure SM -sarjan mikrofonit ovat musiikkipiireissä käytännössä alan standardeja.

Shurella on tarjolla myös edullisempaan hintaluokkaan asettuva mikrofonimallisto, mallimerkinnältään PG, eli Performance Gear.

PG-sarjan instrumenttimikrofoni kantaa mallimerkintää PG 57. Kyseessä on alle 60 euron hintaluokkaan asettuva pääosin instrumenteille suunnattu mikrofoni, joka sopii kuitenkin useisiin erilaisiin äänitystilanteisiin.

PG 57 -mikrofonissa on dynaamisille mikrofoneille tyypillinen hertta-suuntakuvio. Mikrofonin taajuusvaste on optimoitu instrumenttikäyttöön, mutta PG57 ajaa asiansa myös puhemikrofonina. PG57 on edullinen versio Shuren legendaarisesta SM57 -instrumenttimikrofonista. PG57 on jonkin verran tummempi mikrofoni verrattuna SM-sarjan mallivastineeseen. Ero on aika huomattava, mutta mikrofoni sopii mainiosti esimerkiksi budjettiluokan studion äänitysmikrofoniksi. PG57 toimii erittäin hyvin myös perinteisenä puhemikrofonina. 

Mikrofonin myyntipaketti sisältää itse mikrofonin lisäksi säilytyspussin, mikrofonitelineadapterin sekä neljän ja puolen metrin mittaisen mikrofonikaapelin.

PG57 on jämäkkärakenteinen perustyökalu edullista mikrofonia etsivälle henkilölle. Mikrofonin äänessä esiintyvä tummuus on mielipidekysymys, joten ennen ostopäätöstä kannattaa mahdollisuuksien mukaan käydä vertailemassa PG57 -mikrofonia muihin mikrofonimalleihin.

Lisätietoa Shure PG57-mikrofonista löytyy suoraan valmistajan tuotesivuilta.