keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Vapaita ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoja Suomeksi: VALO-CD versio 9

Vaipata ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoja levittävä VALO-CD -projekti on tänään julkistanut yhdeksännen version VALO CD -kokoelmasta.

Levy esittelee laajan kirjon ilmaisia, avoimen lähdekoodin, ohjelmistoja. Ohjelmistot ovat kaikki suomenkielisiä ja mukana on lisäksi nippu oppaita.

VALO CD on saatavilla myös englanniksi. Tärkein ohjelmisto VALO-CD -levyllä on tekijöiden mukaan toimisto-ohjelmistopaketti Libre Office, joka tarjoaa niin kotikäyttäjille kuin yrityskäyttäjillekin ilmaisen vaihtoehdon Microsoftin Office -ohjelmistolle. Mukana on myös työkalut sähköpostin salaukseen PGP-menetelmällä sekä KeePass, jolla käyttäjä voi helposti ja turvallisesti arkistoida ja hallinnoida eri palveluissa käyttämiään salasanoja.

Mukana on lisäksi työkaluja multimedia- ja viihdekäyttöä silmällä pitäen. Esimerkiksi VLC -mediasoitin sekä ilmaisen äänenkäsittelyn uranuurtaja Audacity löytyvät VALO CD -kokoelmalta.

Kokoelman sisältöä voi selata helposti suoraan projektin verkkosivuilta, joilta löytyy myös yksittäisten ohjelmien suorat latauslinkit.

VALO-CD:n voi ladata itselleen suoraan tästä. Levyn voi myös tilata fyysisenä mediana projektin nettisivuilta. Levystä on tarjolla myös englanninkielinen versio. Englanninkielisen version sivut löytyvät täältä

Lataa oma kopiosi levystä jo tänään ja levitä tietoisuutta vapaista ja avoimista ohjelmista kaikille tutuillesi.


VALO-CD