torstai 12. syyskuuta 2013

Laadukas mikrofoni ammattimaiseen puhetaltiointiin: Shure SM 7 B

Erilaisia mikrofoneja on markkinoilla todella runsas määrä. Edullisimmillaan esimerkiksi Internet-puheluihin soveltuvan mikrofonin voi hankkia noin kymmenellä eurolla ja ammattimaiseen äänityöskentelyyn riittävän mikrofonin saa senkin hankittua muutamien kymmenien eurojen investoinnilla.

Shure SM7 B -mikrofoni
Mikäli on kuitenkin tarve mennä vielä pidemmälle ja ollaan valmiita sijoittamaan satoja euroja mikrofoniin, erittäin laadukkaan mikrofonin laulu-. ja puheäänityksiin tarjoaa Shure SM 7 B -mikrofonillaan.

Shure SM 7 B on erityisesti laulu- ja puhekäyttöön optimoitu mikrofoni, jonka erikoisuutena ovat todella tukeva, joskin aavistuksen monimutkainen, telineadapteri sekä pop-filtteri.

SM 7 B sisältää kiinteän XLR-kaapelin, joka on integroitu telineadapteriin. Telineadapteri on kiinni mikrofonissa kahden ruuvin avulla, joista mikrofonin suuntausta voi helposti muuttaa. Mikrofonin telineadapteri ei sovi sellaisenaan kiinnitettäväksi standardiin mikrofonitelineen kierteeseen. SM 7 B vaatii väliin kierreadapterin, joka löytyy useiden mikrofonitelineadaptereiden sisältä. Erikoista on, että Shure ei tarjoa adapteria mukana myyntipaketissa.

Shure SM7 B:n pop-filtteri on erittäin tehokas. Puhetta taltioidessa p-kirjaimia on todella hankala saada epämiellyttävästi poksahtamaan ja äänenlaatu on erittäin kirkasta. Myyntipaketissa on mukana vielä erillinen, vahvempi pop-filtteri, mikäli oletuksena kiinni oleva pop-filtteri ei tunnu riittävän.

Shure SM 7 B vaatii kaverikseen todella laadukkaan ja tehokkaan etuasteen, sillä se vaatii erittäin paljon esivahvistusta toimiakseen kunnolla. Edullisten mikseripöytien etuasteet eivät jaksa antaa SM 7 B:lle mikrofonin vaatimaa vahvistusta, vaan väliin tarvitaan erillinen etuaste.

Kokonaisuutena Shure SM 7 B on erittäin hyvä mikrofonivaihtoehto niin ammattimaiseen puhetaltiointiin kuin lauluäänityksiinkin. Shure SM 7 B kustantaa noin 370 euroa. Mikrofonitestauksen mahdollisti St. Paul's Sound Oy.