maanantai 23. syyskuuta 2013

Laadukas mikrofoni puheäänityksiin kohtuuhinnalla: Rode Procaster

Erilaisia mikrofoneja on markkinoilla tarjolla erittäin runsaslukuinen määrä erilaisiin käyttötarpeisiin. Edulliset karaokekäyttöön sekä kevyeen puhekäyttöön soveltuvat mikrofonit kustantavat noin paristakymmenestä eurosta viiteen kymmeneen euroon. Esimerkiksi Shurella on tässä hintaluokassa tarjolla erittäin varteenotettava vaihtoehto, SV200. Myös taannoin blogissa esille nostettu Shuren PG57-instrumenttimikrofoni soveltuu mainiosti edullisen budjetin puheäänityksiin.

Rode Procaster -mikrofoni myyntipaketteineen ja oheistarvikkeineen
Laadukkaampaa vaihtoehtoa etsivän kannattaa turvautua studio-olosuhteisiin suunnteltuun, laajakalvoiseen Roden Procaster -mikrofoniin.

Roden Procaster -mikrofoni on suunniteltu laadukasta puhetaltiointia silmällä pitäen.Kyseessä on laajakalvoinen dynaaminen studiomikrofoni. Mikrofonin suuntakuvio on tyypillinen hertta ja mikrofonin taajuusvaste on optimoitu puhekäyttöön pyrkien samalla tekemään taajuusvasteesta melko kapea. Rode Procasterin taajuusvaste on 75 hertsistä 18 kilohertsiin.

75 hertsiin päättyvien alataajuuksien ansiosta Rode Procaster ei vaadi käyttöön erillistä bassoleikkuria.

Rode Procasterissa on myös sisäänrakennettu pop-filtteri, jonka tarkoituksena on estää helposti poksahtavalta kuulostavia p-kirjaimia poksumasta liikaa. Pop-filtteri ei ole aivan yhtä tehokas kuin Shuren SM 7 B -mikrofonissa, mutta se hoitaa tehtävänsä hyvin.

Procaster ei myöskään vaadi etuasteelta läheskään yhtä paljoa puhtia kuin Shuren SM 7 B. Mikrofonia voi siis huoletta käyttää myös edullisten pikkumiksereiden kanssa ilman erillistä etuastetta.

Rode Procasterin mukana toimitettava telineadeapteri on pieni ja kätevä. Se pitää mikrofonin tehokkaasti paikallaan, vaikka Procaster onkin rakenteeltaan erittäin jämäkkä ja melko painava mikrofoni. Myyntipaketista löytyy myös nahkainen kuljetus- ja säilytyspussi mikrfonille sekä adapterille, takuukortti sekä valmistajan tarra.

Kokonaisuutena Roden Procaster on erinomainen vaihtoehto niin Internetissä kuin eetteriaalloillakin radiota pyörittävän puhemikrofoniksi. Mikrofoni sopii erinomaisesti myös videoiden taustajuontojen taltiointiin sekä moneen muuhun äänituotantoon. Rode Procaster kustantaa noin 150 euroa ja sitä myy Suomessa ainakin St. Paul's Sound Oy

Lisätietoa ja lisää kuvia mikrofonista löytyy suoraan valmistajan tuotesivuilta