maanantai 30. syyskuuta 2013

Eroon pitkistä verkkokaapeleista: TP-Link TL-PA211

Toisinaan tulee eteen tilanteita, joissa joudutaan vetämään pitkiä verkkokaapeleita useisiin paikkoihin ympäri taloa. Joissakin tapauksissa yhteyttä tarvitaan myös kokonaan eri rakennuksessa, jonne langaton verkko ei välttämättä kanna.

Apuun tulee datasähköadapterit, jotka muuntavat kodin sähköverkon dataverkoksi. Adaptereiden avulla pistorasiaan voi kytkeä verkkokaapelin, jolloin tieto kulkee kätevästi sähköverkkoa pitkin.

Sähköverkkoadaptereita on markkinoilla useilta valmistajilta todella monessa hintaluokassa. TP-Link valmistaa edullista kahden adapterin paria, mallimerkinnältään TL-PA211.

TL-PA211 -adapteripaketti sisältää kaksi verkkoadapteria, ohjeistuksen sekä lyhyet Cat5e-standardin verkkokaapelit. Valmistaja lupaa verkkoadaptereiden kantamaksi sisätiloissa 300 metriä.

Adaptereiden käyttöönotto on erittäin yksinkertaista. Adapterit kytketään sähköverkkoon, adaptereihin kytketään verkkokaapelit ja painetaan adaptereissa olevaa pair-painiketta muutaman sekunnin ajan.

TL-PA211 tarjoaa luotettavan ja katkottoman verkkoyhteyden sähköverkkoa pitkin. Yhteys toimii ainakin 100 megan kytkimen kanssa kytkimen tarjoaman maksiminopeuden mukaisella nopeudella.

Huomoitavaa on, että adaptereiden toiminta todennäköisesti heikkenee, mikäli välissä on useita jatkojohtoja tai sähkökeskuksia. 


Sähköverkkoadapterit ovat kätevä ja yksinkertainen tapa laajentaa kodin lähiverkkoa tilanteissa, joissa langattoman verkon käyttö ei syystä tai toisesta ole mahdollista. Verkkoadapterit tarjoavat myös mahdollisuuden toteuttaa ethernet-verkko paikkoihin, joihin sitä ei alunperin ole suunniteltu, esimerkiksi varastotiloihin. Lisätietoa TP-Link PA211 -adapteripaketista löytyy valmistajan tuotesivuilta